Architectenbureau

Al bijna 65 jaar een begrip in de regio

Omzet € 850.000

Winst Op aanvraag

Sector Zakelijke dienstverlening

Branche Architectenbureaus

LandNederland

RegioWest

ProvincieNoord-Holland

Beschikbaar
FTE 6-10
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 850.000
FTE 6-10
Beschrijving

Dit architectenbureau is al bijna 65 jaar hét architectenbureau van de regio. Een sterk merk met een goede reputatie. Een bureau dat bekend staat om haar zorgvuldige ontwerpen en geroemd wordt om de servicegerichte aanpak. Bij dit architectenbureau staat de klant centraal. Klanten kiezen voor dit bureau omdat het architectenbureau: ontzorgt, bovengemiddelde architectuur levert, persoonlijk betrokken is, het proces beheersen en omdat zij simpelweg de klus klaren. Deze succesformule heeft zich door de jaren heen meer dan bewezen. De verbindende kracht, de verbeeldende kracht, het conceptuele denkvermogen maar ook de brede bouwtechnische kennis, is waar dit architectenbureau bekend om staat en wat zij uitdragen. 

Bijzonderheden
Dit bureau werkt voor enkele grote namen, serieuze projecten, projecten van grote omvang met een langdurige doorlooptijd. Het bureau heeft haar focus op de haalbaarheid, analyse, het onderzoek, de strategie en het concept van een project. Strategische creatievelingen met een krachtig verhaal! Dit vormt de basis voor een doordachte bouwkundige uitwerking waar onze mensen hun brede bouwtechnische kennis en ervaring goed in kwijt kunnen. Het bureau is een allround en full service architectenbureau welke in iedere fase haar meerwaarde voor de klant bewijst.  

Er worden afgelopen jaren nieuwe eisen gesteld aan architectenbureaus en haar medewerkers. De traditionele bouwende architect verliest daardoor langzaam haar positie. In plaats van ertegen te verzetten gaat de onderneming erin mee en past hier haar bedrijfsstrategie in aan. De afgelopen jaren is en wordt het profiel van dit bureau aangepast van bouwend architect naar een accent op strategisch architect.  

Het team
Het professionele team bestaat uit een mooie mix van architecten en bouwkundig tekenaars, jong en oud, lange carrières en starters in het werkveld. Dit zorgt voor een uitgebalanceerde balans in het personeelsbestand dat hiermee zowel grote als kleine projecten draait, spectaculaire ontwerpen kan bedenken alsmede nuchtere bouwtechnische uitwerkingen.  

Overige relevante informatie
De huidige omstandigheden van de (woningbouw)markt zorgt voor tegenwind in de voortgang van de projecten van dit bureau. Reden: hoge bouwkosten, hoge rentestanden, stapeling van regel- en wetgeving/ambities, stikstof, terugtrekkende investeerders/beleggers en zeer trage doorlooptijden bij gemeentes. Omdat dit bureau o.a. opereert in de grootschalige woningbouw merkt dit bureau dit in de voortgang van de orderportefeuille en daarmee ook in de daling van de omzet. Plannen worden bevroren en projecten schuiven op. Daarentegen heeft het architectenbureau bijna 5 jaaromzetten in de pijplijn zitten. De onzekerheid zit hem in de vraag wanneer deze projecten loskomen en de markt weer op gang komt. Vanwege de bedrijfsovername in 2016 aan de huidige directeur/eigenaar zijn er onvoldoende liquide middelen opgebouwd om al te lang in deze onzekere periode te blijven hangen. Daarmee is dit bureau genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar om zo dit prachtige bedrijf voort te zetten en de mooi gevulde orderportefeuille te realiseren.

Omzet € 850.000

Winst Op aanvraag

Sector Zakelijke dienstverlening

Branche Architectenbureaus

LandNederland

RegioWest

ProvincieNoord-Holland

Beschikbaar
FTE 6-10
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 850.000
FTE 6-10

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten