Bedrijf in routes & cartografie

Zowel digitaal als drukwerk

Omzet € 173.000

Winst Nettowinst € 15.000

Sector Media, reclame & communicatie

Branche Designbureaus

LandNederland

RegioNoord

ProvincieDrenthe

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 173.000
FTE 1
Beschrijving

De hoofdactiviteit van het bedrijf is het in opdracht bedenken en maken van gebiedsbeleving met routes en daarbij passende cartografie. De te creëren routes zijn vooral fiets- en wandelroutes. Alle in opdracht gemaakte routes en/of fiets- en wandelkaarten zijn op specifieke klantwens gemaakt en vormgegeven. Iedere gemaakte fiets- wandelroutekaart is uniek. Naast het werken in opdracht geeft de onderneming sinds 2013 zelfstandig in een aantal toeristische regio's belevenissen-fietsroutes uit. Aan deze fietsroutes zijn stoere regionale verhalen gekoppeld. Die zijn zowel te lezen zijn als ook te beluisteren op locatie met eigen smartphone.

Bijzonderheden

Uniek aan de onderneming is dat het een eigen markt heeft gecreëerd en dat het zowel in opdracht werkt als ook uitgeverij activiteiten heeft. De transformatie van de onderneming van uitgeverij naar een bedrijf dat vooral in opdracht is gaan werken.

Missie

Gasten verblijvend in recreatie-verblijfsaccommodaties voorzien van de meest authentieke en mooie gebieds- en natuurbelevenissen, met zo oorspronkelijk mogelijke routes. Deze routes worden digitaal aangeboden, middels apps en online applicaties, maar vooral met drukwerk.

Geschiedenis

De onderneming is in 1986 gestart met het uitgeven van stadsplattegronden. In 1999 is daarnaast begonnen met het uitgeven en publiceren van online interactieve stadsplattegronden. Het bedrijf was wereldwijd daarmee het eerste cartografie bedrijf dat online vector data ging gebruiken voor het publiceren van online kaarten. Het bedrijf groeide tussen 1999 en 2009 flink in omzet en personeel. De huidige eigenaar transformeerde het bedrijf van uitgeverij van stadsplattegronden met daarnaast opdrachten werk naar een cartografie bedrijf dat vooral nog in opdracht recreatieve cartografische producties maakt. Het bedrijf geeft sinds 2013 in een aantal toeristische regio's eigen belevenissen fietsroutes uit met een sterke merknaam. Sinds 2013 werkt de onderneming met een netwerk aan ZZP’ers.

Marktpositie

Behoorlijk uniek. Het bedrijf heeft een eigen markt gecreëerd in de recreatieve verblijfsaccommodatiemarkt met routes en cartografie. De onderneming heeft veel vaste opdrachtgevers. Het bedrijf is actief in vooral het midden en hogere markt segment van de recreatieve cartografie.

Klantprofielen

  • Opdrachtenwerk: De klantenkring van de onderneming is zeer divers en internationaal. Het merendeel van de opdrachtgevers is actief in de recreatie verblijfssector. Dat gaat van de grote keten bedrijven tot en met kleinere zelfstandige recreatie ondernemers. Tevens worden diverse gemeentes, regionale promotie organisaties en natuurorganisaties bediend. Tenslotte heeft de onderneming een additionele zeer gevarieerde klantenkring voor zeer veel verschillende cartografische producten zoals locatiekaarten, wandkaarten en transport(wand)kaarten.
  • Uitgeverij: De klantenkring in de uitgeverij activiteit bevindt zich vooral in de recreatieve verblijfsaccommodatiemarkt. Daarnaast acteren in de routes ook horeca en streekproducten producenten. Het merendeel van de deelnemende bedrijven zijn wat vaker wat kleinere bedrijven.

Rol van de eigenaar

De onderneming heeft één werknemer in dienst en dat is de eigenaar. Deze verzorgd marketing, verkoop en projectmanagement. Hij steunt daarbij op een netwerk van trouwe ZZP'ers.

Kandidaat koper 

De verkopende ondernemer zoekt bij voorkeur een koper die affiniteit heeft met topografische kaarten en gebiedsbeleving en kennis heeft van toerisme.

Prognose

  • Opdrachtenwerk: De prognoses en de merkpotentie voor het opdrachten werk zijn positief. Dat heeft een aantal oorzaken. Waaronder vergrijzing van de bevolking en meer vrije tijd, maar ook door vergrijzing van eigenaren van cartografie bedrijven. Het aantal 'echte' cartografiebedrijven krimpt.
  • Uitgeverij: Vooral de prognose voor de uitgaven zijn goed, omdat dit product een heel brede klantengroep bereikt, die veel groter is dan de opdrachtgevers groep. Het omzet potentieel van de uitgaven van €. 100.000,00 tot €. 150.000,00 is zeker mogelijk.

 

Omzet € 173.000

Winst Nettowinst € 15.000

Sector Media, reclame & communicatie

Branche Designbureaus

LandNederland

RegioNoord

ProvincieDrenthe

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 173.000
FTE 1

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten