E-commercebedrijf huishoudelijke producten

Focus op Nederlandse en Europese marketplaces

Omzet € 895.000

Winst EBITDA € 236.000

Sector Detailhandel · E-commerce

Branche Webshops

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 895.000
FTE 2-5
Beschrijving

Dit e-commercebedrijf, opgericht in 2019, is snel gegroeid tot een belangrijke speler in de online verkoop van huishoudelijke producten. Het begon zijn reis op Bol.com, waar het een solide basis legde en vervolgens zijn activiteiten uitbreidde naar andere prominente e-commerce-platforms. Deze strategische uitbreiding heeft het bedrijf in staat gesteld een breder klantenbestand te bereiken en zijn marktbereik te vergroten. De bedrijfsstructuur is zodanig ontworpen dat het flexibel en wendbaar blijft.

Assortiment
Het assortiment omvat een zorgvuldig samengestelde mix van bestsellers en nicheproducten, ontworpen om te voldoen aan een breed scala aan consumentenbehoeften. Dit aanbod heeft het vermogen om snel in te spelen op markttrends en consumentenvoorkeuren.

Onderscheidend vermogen
Het bedrijf onderscheidt zich door zijn sterke operationele efficiëntie en het vermogen om snel op markttrends in te spelen, ondersteund door geavanceerde technologieën en strategische partnerships. Dit heeft geresulteerd in een robuuste financiële positie met opmerkelijke omzetgroei en winstmarges.

Groei
Een sleutelaspect van de unieke positie is de expansie naar de Duitse markt, evenals de recente uitbreiding naar Frankrijk, wat wijst op een ambitieuze groeistrategie. Hoewel de focus voornamelijk ligt op de verkoop van fysieke producten, onderscheidt het bedrijf zich ook door uitstekende klantenservice en een sterke nadruk op klanttevredenheid, wat bijdraagt aan positieve klantbeoordelingen en productreviews.

Kerncijfers

  • Jaar: 2021 Omzet: €331.200 - EBITDA: -€5.225
  • Jaar: 2022 Omzet: €895.093 - EBITDA: €236.108
  • Jaar: 2023 (Prognose) Omzet: €905.000 - EBITDA: €262.450

Leveranciers
Hoewel het bedrijf zelf geen fysieke vestiging heeft, onderhoudt het sterke samenwerkingsverbanden met logistieke partners in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Mogelijkheden

  • Geografische uitbreiding: Er ligt een aanzienlijk potentieel in het uitbreiden naar nieuwe Europese markten. De huidige operaties in Nederland, Duitsland en de voorbereidingen voor uitbreiding naar Frankrijk vormen slechts het begin van wat een veel breder Europees bereik zou kunnen zijn.
  • Productdiversificatie: Terwijl het bedrijf al een gevarieerd assortiment aanbiedt, biedt de markt ruimte voor verdere diversificatie. Dit kan zowel binnen de huidige productcategorieën als door het introduceren van geheel nieuwe productlijnen.
  • Technologische Innovaties: Investeringen in geavanceerde technologieën en data-analyse kunnen verdere verbeteringen in operationele efficiëntie en marktinzicht bieden. Dit kan onder meer door het ontwikkelen van gepersonaliseerde marketingstrategieën en het optimaliseren van de supply chain.
  • Direct-to-Consumer (D2C) Strategieën: Het bedrijf heeft de potentie om een directer contact met consumenten op te bouwen, wat kan leiden tot hogere marges en een sterkere merkloyaliteit.
  • Strategische Partnerschappen: Verdere samenwerkingen met fabrikanten, leveranciers en distributiepartners kunnen nieuwe deuren openen voor innovatie en kostenbesparing.

Geschikt voor
Het bedrijf is ideaal voor partijen met interesse in of ervaring met e-commerce, met name in de sectoren waarin het bedrijf actief is. Kennis van online marktplaatsen en e-commerce dynamieken zou een voordeel zijn voor de koper. De huidige eigenaren zijn bereid om na de overname een overgangsperiode te bieden voor het overdragen van kennis en inzichten, om zo een soepele overgang en voortdurende succes van het bedrijf te waarborgen.

Omzet € 895.000

Winst EBITDA € 236.000

Sector Detailhandel · E-commerce

Branche Webshops

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 895.000
FTE 2-5

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten