Hoveniersbedrijf

Aanleg- en onderhoudsactiviteiten, geen OG verplichting

Omzet € 430.000

Winst € 78.000

Sector Agri & food · Zakelijke dienstverlening

Branche Hoveniersbedrijven

LandNederland

RegioMidden

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 430.000
FTE 2-5
Beschrijving

De bedrijfsactiviteiten richten zich voornamelijk op aanleg- en onderhoudsactiviteiten en tuinontwerp in de particuliere markt, met een onderhoudsportefeuille en een klein deel in de zakelijke markt. Het klantenbestand kent een goede spreiding in de regio (Arnhem, Elst, Dieren, Doesburg, Liemers tot Doetinchem) alsmede een hoge mate van klanttrouwheid. Zo beschikt het hoveniersbedrijf over een vaste klantenkring voor tuinonderhoud op contract- en regiebasis. Het bedrijf heeft een goede naamsbekendheid en regionale bekendheid. Het leveren van kwaliteit met een gezonde dosis hard werken en plezier kenmerkt de cultuur.

Bijzonderheden
Het hoveniersbedrijf kenmerkt zich voornamelijk door projecten van groot en klein en vaak met een eigenkarakter. De aanleg van tuinen is de hoofdmoot en deze vullen we goed aan met onderhoud en werken op regiebasis. Het bedrijf is in alle markten thuis en kan er gemakkelijk op inspelen.

Medewerkers
Er zijn 2 mankrachten in vaste dienstverband, zij vormen een goed duo die elkaar goed aanvullen, maar kunnen ook goed afzonderlijk aan het werk. Werknemers kunnen zelfstandig werkzaamheden uitvoeren, maar worden aangestuurd door huidige eigenaar. Daarnaast is eigenaar zelf ook werkzaam in de tuinen, maar draagt voornamelijk zorg voor de voortgang van A tot Z. Ook zijn er jaarlijks 1 a 2 stagiaires die ons bij staan en die we willen opleiden.

Kenmerken

  • Duidelijk onderscheidend karakter waardoor je de ideale klanten kan aantrekken 
  • Inclusief goed werkende website met lage kosten 
  • Opgebouwd klantenbestand en partnerschappen die verder uitgebouwd kunnen worden 
  • Mogelijkheid tot samenwerking met de huidige eigenaar voor gerichte adviezen 
  • Uitgewerkte Excel-sheets voor het management
  • De onderneming huurt een externe bedrijfsruimte (ideale locatie).

Reden van verkoop
De huidige ondernemer zou graag verder willen groeien, maar de arbeidsmarkt laat nieuwe vakmensen niet toe. Daarnaast zou ondernemer graag een andere weg in willen slaan, waar deze zijn andere kwaliteiten kan uitvoeren. Alles bij elkaar heeft ondernemer doen besluiten om zijn onderneming voortijdig te laten overnemen, als er een geschikte overname kandidaat zich aanbiedt.

Overige informatie
Tot de overname behoren het klantenbestand/aanleg, en onderhoudsopdrachten, bedrijfswagens met aanhangers en divers materieel, gereedschappen, inventaris, voorraden en de medewerkers en indien gewenst de bedrijfsnaam. Doel is om de medewerkers en opdrachtgevers goed onder te brengen bij een collega Hovenier. Huur van het onroerend goed is geen verplichting, wel een optie. Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.

Kans
Mooie kans voor ervaren ondernemers en/of starters met kapitaal. Uitbreiding mankrachten met ervaring, dit geldt ook voor machines, bedrijfswagens etc. Je stapt in een goed functionerend bedrijf met jaren ervaring en dit kun je op eigenhand verder vorm geven.

Bereidheid eigenaar
De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht.

Omzet € 430.000

Winst € 78.000

Sector Agri & food · Zakelijke dienstverlening

Branche Hoveniersbedrijven

LandNederland

RegioMidden

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 430.000
FTE 2-5

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten