High tech-mechatronisch bedrijf

Fabrikant van precisie-meetmachines

Innovatief High Tech mechatronisch bedrijf. Ter overname, neem contact op via Brookz

Omzet € 1.867.000

Winst EBITDA € 237.000

Sector Industrie & productie

Branche Productiebedrijven

LandNederland

RegioNoord

Beschikbaar
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 1.867.000
FTE 11-20
Beschrijving

Het bedrijf heeft sinds 1984 een geaccrediteerde kalibratie service en sinds 1995 een eigen product. Als kalibratie service is het bedrijf vervolgens ook fabrikant van unieke gepatenteerde meetapparatuur geworden. Beide activiteiten zijn in een aparte BV ondergebracht en zijn samen gehuisvest in een gebouw dat eigendom is van de directeur.

Activiteiten van het bedrijf
Het eigen product betreft high precisie meetmachines voor de automatische kalibratie van o.a. schroefdraadkalibers. Alle disciplines en expertise die noodzakelijk zijn voor de realisatie en verdere ontwikkeling van het product heeft het bedrijf onder één dak: software engineering, elektronica, mechanische productie en kalibratie. Het bedrijf heeft een goed op elkaar ingespeeld team waarmee het in staat is om deze geavanceerde machines reeds meer dan 25 jaar te fabriceren en bij de klanten in bedrijf te houden. Tevens wordt het laboratorium naast de certificering van de eigen producten ingezet voor de kalibratie van meetmiddelen van industriële klanten. Het laboratorium is door RvA geaccrediteerd volgens ISO 17025.

Bijzonderheden
In het kalibratielaboratorium worden de machines voor de aflevering getest en gecertificeerd. Naast de eigen sales force is er een dealernetwerk opgezet in o.a. USA, Japan, Israël en China voor de internationale verkoop & support. Onze machines worden wereldwijd ingezet door veeleisende bedrijven en organisaties zoals: Volkswagen, Grohe, Boeing, NASA, KIWA, Lockheed Martin, NIST, Marposs, Carl Mahr, Trescal, Emuge, Zimmer Biomet, etc. 

Onderscheidend vermogen
Vanwege de grote voordelen ten opzichte van conventionele apparatuur en de bewezen kwaliteit worden onze machines reeds 27 jaar geëxporteerd naar 25 landen. Door continue innovatie worden de toepassingsmogelijkheden steeds verder vergroot. Ook de oudste machines zijn nog in gebruik en kunnen op de laatste stand van de techniek worden gehouden door onze filosofie van upwards compatibility. Naast upgrades voert ons team van specialisten periodiek onderhoud en kalibratie van machines in het veld uit. Deze werkzaamheden nemen jaarlijks in omvang toe.

Overige informatie
Per 2021 zijn 14 FTE werkzaam in de onderneming. De omzet 2021 bedraagt € 1.867.000. Het EBITDA 2021 bedraagt afgerond € 237.000 en na adjustments € 357.000. Het onroerend goed waarin de onderneming is gevestigd kan gehuurd worden en is eventueel ook te koop. 

Reden van verkoop
Reden van verkoop is dat de DGA vanwege leeftijd zijn werkzaamheden wil afbouwen. Hij is in overleg bereid om nog enige tijd beschikbaar te blijven voor een soepele overdracht en om de nieuwe eigenaar in te werken. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat een huidige leidinggevende de taak van de directie op zich neemt. 

Profiel koper

  • Strategische koper;
  • Investeringsmaatschappij;
  • Vermogende MBI-kandidaat.

Omzet € 1.867.000

Winst EBITDA € 237.000

Sector Industrie & productie

Branche Productiebedrijven

LandNederland

RegioNoord

Beschikbaar
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 1.867.000
FTE 11-20

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten