Landgoed zoekt investeerder(s)

Met ervaring in zorgvastgoed-transformaties

Omzet € 1.050.000

Winst Op aanvraag

Sector Vastgoed

Branche Vastgoedbedrijven

LandNederland

RegioMidden

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 1.050.000
FTE 2-5
Beschrijving

Een ervaren ondernemer heeft de mogelijkheid tot het overnemen van een aantal historische objecten gelegen op een landgoed/buitenplaats. Het betreft een bijzondere locatie met maar liefst 4 Rijksmonumenten, waaronder een statige hoofdwoning (800 m2), een koetsgebouw, een postgebouw en de priorij (5.500 m2), gelegen op een prachtig stuk natuur van 9 hectare aan de Vecht.

Het is momenteel operationeel als business center, hotel, en biedt event ruimtes van diverse formaten, inclusief een eigen kerk waar trouwerijen en uitvaarten plaatsvinden. Het kent tevens momenteel een 'non-profit' thema, gericht op 'Kunst & Wetenschap'. Ondanks dit, is de onderneming in 2024 winstgevend. De onderneming van de koper zal het object en de exploitatie overnemen en via een commerciëlere propositie in de markt brengen, waarbij ze momenteel al diverse huuropties hebben. Een zorgpartij (de directe overburen) heeft interesse getoond in de ruimtes die kunnen worden herontwikkeld tot 25 zorgstudio's.

Mogelijkheden

Hoewel de exploitatie reeds winstgevend is, hebben de huidige eigenaren besloten de maatschappelijke activiteiten te stoppen. Dit biedt de kopers de gelegenheid om het landgoed en de daarop gelegen objecten optimaal te kapitaliseren, en een route richting transformatie naar zorg in te slaan. Oplossingsbenadering: Hotel voor toeristisch (focus op conferenties) en non-toeristisch bezoek (zorg/maatschappelijke focus). Het investeringsproject benadert deze problemen op een innovatieve manier door het concept van vitale gemeenschappen te omarmen. 

In deze vitale gemeenschappen zullen jong en oud samenleven (of werken), waarbij ouderen kunnen worden ondersteund, terwijl alle benodigde voorzieningen in de buurt beschikbaar zijn, zoals winkels, gezondheidscentra, sportfaciliteiten en openbaar vervoer.

De ondernemer heeft de mogelijkheid om delen van de objecten van het landgoed te transformeren naar zorgvastgoed. Er heeft zich al een geïnteresseerde partij gemeld. Dit betreft de grootste zorgverlener uit de regio.

Er zijn geen concurrenten in de directe omgeving voor ons concept. Men onderscheidt zicht steeds meer van andere locatie-aanbieders, vanwege de unieke ruimtes (unieke architectuur), en grote variatie van conferentie en meeting ruimtes, alsmede co-working plekken in een inspirerende omgeving (in tegenstelling tot een gekraakte fabriekshal).

De financieringsbehoefte

  • aankoop vastgoed (€7.000.000) +/+;
  • exploitatie pijplijn (€1.000.000) (activa/passiva)
  • Totaal: €8.000.000

Hiervan is reeds een substantieel deel van toegezegd. Hierdoor resteert nog een externe financieringsbehoefte van €3.500.000.

De ondernemer staat open voor meerdere financieringsvormen, maar heeft de voorkeur voor een financiering middels het verkrijgen van aandelen. De investeerder heeft idealiter ervaring in het ontwikkelen en exploiteren van (zorg)vastgoed.

De minimale ticketsize per investeerder bedraagt +/- €450.000.

Omzet € 1.050.000

Winst Op aanvraag

Sector Vastgoed

Branche Vastgoedbedrijven

LandNederland

RegioMidden

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 1.050.000
FTE 2-5

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten