Online handelsonderneming (eigen merk)

Producten in en om het huis

Omzet € 412.000

Winst EBIT € 123.000

Sector E-commerce

Branche Webshops

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 412.000
FTE 1
Beschrijving

De online handelsonderneming is gespecialiseerd in de verkoop van goedlopende producten vooral voor in en om het huis. Deze onderneming heeft een sterke aanwezigheid op diverse e-commerce platformen, waaronder bol en Amazon, en heeft een eigen B2C webshop. Om B2B-klanten te bereiken zijn er accounts op verschillende platformen. Het bedrijf heeft een solide trackrecord op bol, met een klantwaardering van 8,8 op een schaal van 10, gebaseerd op meer dan 600 beoordelingen.

Bijzonderheden
Naast een hoge klanttevredenheid op bol, heeft de onderneming uitstekende reviews op Trustpilot, gebaseerd op meer dan 130 reviews. Het bol verkoopaccount, dat verantwoordelijk is voor het grootste deel van de omzet, is gespecialiseerd in de verkoop van eigen merk artikelen in de categorieën huis, tuin, dierenaccessoires en elektronica. Het assortiment bestaat uit 92 artikelen (eigen merk) met eigen EAN en content (afbeeldingen, teksten).

Bedrijfsvoering
De bedrijfsvoering is eenvoudig en efficiënt, met processen voor voorraadaankoop, opslag en verzending vanuit een eigen magazijn. De verkoop van het verkoopaccount omvat ook de leveranciersinformatie, waardoor de nieuwe eigenaar direct operationeel kan zijn. De huidige eigenaren zijn bereid ondersteuning te bieden in de eerste maanden na de verkoop om een soepele overgang te realiseren.

Reden voor verkoop
De huidige eigenaren hebben nieuwe ondernemingen opgestart, waardoor het aangeboden bedrijf, het laatste jaar, niet de aandacht heeft gekregen om optimaal te presteren. Ondanks dit, genereert het bedrijf een gezonde winst en is er veel ruimte voor optimalisatie en verdere uitbreiding. Met de verkoop van dit bedrijf kunnen de huidige eigenaren zich volledig richten op hun passie: het opzetten en ontwikkelen van nieuwe ondernemingen. 

Bijzonderheden
Goed rendement met minimale tijdsbesteding van slechts 12 uur per week, waardoor er veel potentie in het bedrijf zit om dit verder op te schalen. De bedrijfsvoering is eenvoudig en transparant, waardoor overname of integratie in bestaande bedrijfsactiviteiten eenvoudig te realiseren zijn. Mijlpalen afgelopen jaren:

  • 2020: start van het bedrijf, actief in 1 productgroep -> opstarten
  • 2021: uitbreiding assortiment op meerdere productgroepen -> ontwikkeling assortiment
  • 2022: uitbreiding verkoopkanalen -> ontwikkeling afzetmarkt
  • 2023: afschalen assortiment van 92 naar 44 producten. Tijdsbesteding minimaliseren door enkel hoge rendementsproducten te voeren -> efficiëntie

Groeivoorspellingen

  • 2024: Slapend assortiment (48 producten) terug op voorraad nemen zal zorgen voor een toename 75% in omzet. Reductie vaste kosten: efficiëntie logistiek / opslag, beëindigen donaties. 
  • 2025: Verbreden markten: platform verkoop (Amazon, Marktplaats, 2dehands, Blokker, eBay zal zorgen voor een toename van 30% in omzet. Productontwikkeling: het verbeteren van huidige producten, content optimaliseren zal zorgen voor verhoging van +/- 3,5% conversie)
  • 2026: Ontwikkeling van de website: SEO/SEA, online marketing, social media zal zorgen voor een verdubbeling van de omzet van de webshop. Een toename van 10% van de totale omzet. Uitbreiden van markten buiten NL en BE, gehele EU.
  • 2027: Assortiment verbreden en verdiepen.

Omzet € 412.000

Winst EBIT € 123.000

Sector E-commerce

Branche Webshops

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 412.000
FTE 1

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten