Scooterzaak (Utrecht)

Lokale reputatie en trouw klantenbestand

Omzet € 150.000

Winst Nettowinst € 90.000

Sector Detailhandel

Branche Fietsenwinkels/ tweewielerspeciaalzaken

LandNederland

RegioMidden

ProvincieUtrecht

Gemeente Utrecht

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 150.000
FTE 2-5
Beschrijving

Opgericht meer dan 7 jaar geleden. Is ontstaan uit een passie voor sleutelen aan scooters, die al snel uitgroeide tot een lucratieve activiteit om cashflow te genereren. De expertise en toewijding hebben het bedrijf gemaakt tot dé bestemming voor hoogwaardige scooters en tevreden klanten in de regio.

Bijzonderheden
Het bedrijf staat niet alleen bekend om zijn expertise en service, maar ook om de opvallende tandem Vespa, die viraal is gegaan in de regio. Deze unieke eyecatcher fungeert als een blikvanger voor voorbijgangers, waar veel klanten stoppen om foto's te maken en te delen op social media. Het assortiment omvat betaalbare scooters en accessoires op een uitstekende locatie. De zaak heeft een bewezen staat van dienst en biedt een solide basis voor groei. Ideale mogelijkheid voor ondernemers in de mobiliteitsbranche of investeerders. Verkoop inclusief voorraad, klantenbestand en overname van lopende contracten.

Bedrijfsactiviteiten
Naast verkoop en reparatie bieden ze aanvullende diensten zoals onderhoudsplannen, accessoires en persoonlijk advies. Ze denken mee met de klanten om ervoor te zorgen dat ze niet alleen tevreden zijn met hun aankoop, maar ook met de totale ervaring van het bedrijf. Het aanbod omvat scooters voor elk budget, met de mogelijkheid om kosten te drukken door gebruik te maken van tweedehands onderdelen.

Het pand
Centraal gelegen en supermarkt op loopafstand. Tevens een middelbare school op afstand. Gelegen op een industrieterrein. Pand heeft 250 m2 aan oppervlakte waarin zich een werkplaats, showroom, kantine en overheaddeuren bevinden.

Medewerkers
Het bedrijf wordt met toewijding gerund door twee eigenaren, waardoor ze flexibel kunnen omgaan met diverse taken, van inkoop tot verkoop en reparaties. Tijdens de drukke zomerperiode is er een enthousiaste vrijwilliger-hobbyist in het team aanwezig.

Samenwerking
Het bedrijf onderhoudt langdurige samenwerkingen met een grote leverancier, waar alle benodigde onderdelen worden betrokken. Opmerkelijk is ook de positieve samenwerking met concurrenten, waarbij het delen van onderdelen essentieel is om elkaar te ondersteunen in situaties van dringende behoeften. Deze sterke relaties vormen de ruggengraat van het bedrijf, waarbij zowel de leveranciers als de samenwerkingen met concurrenten bijdragen aan het succes. 

Mogelijkheden en kansen
Het winkelpand met een handige overheaddeur is geplaatst te midden van diverse commerciële activiteiten op het industrieterrein. Bovendien benadrukt de mogelijkheid tot uitbreiding door een extra verdieping toe te voegen. 

Reden verkoop
Het bedrijf wordt te koop aangeboden vanwege persoonlijke keuzes van de eigenaren. Beide eigenaren zullen zich gaan richten op de vastgoedhandel. Eén in Nederland en de ander in het buitenland.

Geschikt voor
De scooterzaak staat open voor potentiële kopers met zowel een handelsachtergrond als een technische achtergrond. Kennis van de markt en de branche is een waardevolle troef, maar niet strikt noodzakelijk. Een van de huidige eigenaren zal de nieuwe eigenaar begeleiden en bijstaan tijdens de overgangsperiode, waardoor een soepele overname wordt gegarandeerd. Het overdrachtsproces zal gedetailleerd worden uitgevoerd, waarbij alle essentiële aspecten van het bedrijf zorgvuldig worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om een medewerker in dienst te nemen die al ervaring heeft binnen het bedrijf, wat kan bijdragen aan continuïteit en een vlotte overgang.

Omzet € 150.000

Winst Nettowinst € 90.000

Sector Detailhandel

Branche Fietsenwinkels/ tweewielerspeciaalzaken

LandNederland

RegioMidden

ProvincieUtrecht

Gemeente Utrecht

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 150.000
FTE 2-5

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten