Softwareoplossing voor organisaties

Anonimiseren van documenten m.b.v. AI

Omzet € 20.000

Winst € 10.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling

Branche Applicaties

LandNederland

RegioMidden

ProvincieUtrecht

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 20.000
FTE 1
Beschrijving

De (SaaS)-software is in de basisuitvoering ontwikkeld in 2015 en vanaf 2017 geleidelijk in de markt gezet. De eerste klanten waren Nederlandse gemeenten. Vanaf 2018 zijn een aantal grote anonimisering projecten uitgevoerd (20.000 tot 50.000 pagina's per project). Naar aanleiding van de opkomst van AI is in 2021 gestart met het ontwikkelen van geheel nieuwe software, waarbij het herkennen en (naar keuze) weglakken van namen, emailadressen, nummers, etc. uit geüploade pdf documenten met gebruik van AI automatisch kan worden verricht.

Bijzonderheden
De anonimiseringsoftware is zodanig ingericht dat gebruikers binnen een klantaccount documenten en taken kunnen delen en uitwisselen. De userinterface is meertalig en het afsluiten van een online abonnement in elk Europees land zal in de nabije toekomst zeer laagdrempelig zijn (De privacy wetgeving is in heel Europa van toepassing). De inrichting van de software én het softwareplatform is erop gericht om, zonder inschakeling van verkoopkantoren of dealers, verkoopbaar te zijn (wijze van abonneren vergelijkbaar met bijvoorbeeld het Adobe-platform).

Kerncijfers
Met de eerste versie van de software zijn, naast een aantal vaste jaarabonnementen bij Nederlandse gemeenten (€4k per gemeente per jaar), een aantal grote anonimiseringsprojecten uitgevoerd (± €40k per project). De nieuwe software is nu operationeel bij een paar instellingen, met nog voornamelijk als doel het testen en finetunen van de gebruiksvriendelijkheid.

Mogelijkheden
Vanwege de steeds verder aangescherpte privacy wetgeving in Europa is er een toenemende vraag naar geautomatiseerde anonimiseringoplossingen. Een marktonderzoek uit 2019 heeft aangetoond dat het marktpotentieel in Nederland zo'n 600 overheidsinstellingen bedraagt. In de top 6 van belangrijke EU landen (Bel, Fra, Dui, It, Sp, Pol) bedraagt dat aantal ruim 70.000 overheidsinstellingen. Het marktpotentieel is, zowel in de Nederlandse- maar zeker ook in de gehele EU-markt enorm. Daarnaast zijn ook commerciële bedrijven zoals advocatenkantoren, onderzoeks- of adviesbureaus potentiële klanten. Al deze instellingen zijn gebonden aan de Europese privacy wetgeving (AVG). Het huidige online platform waarop de anonimiseringsoftware draait is gemakkelijk en logisch uit te breiden met gerelateerde software voor bijvoorbeeld "splitsen van grote pdf-bestanden" en/of "het metadateren van digitale documenten", waarmee in de gehele behoefte van digitaal documentbeheer bij de doelgroep kan worden voorzien.

Reden van verkoop
Vanwege zijn al enigszins gevorderde leeftijd, voelt de huidige ontwerper/eigenaar zich niet meer geschikt om voor deze software een heel nieuw (EU) marketingconcept + verkooporganisatie op te zetten. Een eventuele tijdelijke adviserende rol na overname is zeker bespreekbaar.

Geschikt voor
Voor bestaande bedrijven in de informatiemanagement-branche is het product een mooie aanvulling van het dienstenpakket. Voor jonge ondernemers is het een kans om met lage startkosten via de Nederlandse markt snel naar de rest van Europa uit te breiden. De software is gebouwd in Php, React, en NodeJS en volledig gedocumenteerd. Kennis van deze ontwikkeltalen kan zeker helpen, maar is niet noodzakelijk (ontwikkelaars kunnen worden ingehuurd). Het volgens geldende Nederlandse overheidsnormen beveiligde SaaS-platform (Kubernetes) wordt nu onderhouden door een professioneel en gecertificeerd hostingbedrijf in een datacenter in Nederland. Dit bedrijf verzorgt nu ook de telefonische helpdesk. Enige kennis van de markt is belangrijk, maar niet direct noodzakelijk.

Omzet € 20.000

Winst € 10.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling

Branche Applicaties

LandNederland

RegioMidden

ProvincieUtrecht

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 20.000
FTE 1

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten