Specialist in metaalbewerking

Met een bestaansrecht van ruim 50 jaar

Specialist in metaalbewerking. Ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

Omzet € 2.100.000

Winst EBITDA € 170.000

Sector Industrie & productie

Branche Metaalbedrijven

LandNederland

RegioZuid

ProvincieNoord-Brabant

Beschikbaar
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 2.100.000
FTE 11-20
Beschrijving

Een gerenommeerd specialistisch metaalbewerkingsbedrijf met een bestaansrecht van ruim 50 jaar. Het bedrijf is actief in het exploiteren van computergestuurde bewerkingscentra in de metaalbewerking. De organisatie heeft zich gespecialiseerd in de vervaardiging van componenten voor de hydraulische aandrijftechniek en andere hydraulische systemen. De productie reikt van enkelstuks tot grote, seriematige productie. De te bewerken materialen bestaan uit onder andere staal, aluminium, gietijzer en rvs.

Organisatie
De dagelijkse leiding van de organisatie is in handen van de huidige DGA en bedrijfsleider. In totaal zijn er bij de onderneming 10 tot 15 FTE werkzaam. Het overgrote deel van het personeel kent een uitvoerende rol. Daarmee kent de organisatie een platte structuur.

Bijzonderheden
De onderneming heeft de beschikking over een hoogwaardig, up-to-date en goed onderhouden machinepark en speciale gereedschappen, geschikt voor zowel kleine als grote projecten. De onderneming beschikt als enige in Nederland over een moderne machine voor een specialistische toepassing in de branche, waarmee zij een voordeel heeft ten opzichte van haar concullega’s. Een gedeelte van het machinepark wordt momenteel gehuurd van een groepsmaatschappij. Deze machines kunnen bij een eventuele transactie in overleg worden overgenomen. De onderneming is gevestigd in een huurpand. 

Locatie werkgebied
De organisatie is gevestigd in de driehoek Veghel – Venray – Nijmegen en heeft een divers, en trouw klantenbestand. Afnemers variëren van internationaal georiënteerde ondernemingen tot familiebedrijven en zijn actief in diverse sectoren zoals offshore, scheepvaart, landbouw, baggerindustrie en machinebouw.

Kenmerken
De onderneming heeft een uitstekende naam en reputatie opgebouwd door haar continue focus op kwaliteit, innovatie en flexibiliteit. De onderneming kenmerkt zich door het leveren van een hoge kwaliteit en zich flexibel op te stellen naar haar klanten. Er heerst een open cultuur, de lijnen in deze organisatie zijn kort en medewerkers zijn betrokken bij de onderneming.

Reden van verkoop en beoogde transactie
De DGA kent geen directe opvolging en zoekt een (strategische) partij die de groei- en ontwikkelingskansen van zijn onderneming verder kan benutten. De activiteiten worden gedreven in een besloten vennootschap. De DGA houdt een meerderheidsbelang (70%). De beoogde transactiestructuur is een overdracht van 70% van de aandelen en de verkoop van machines gehouden in de holding van de DGA, welke momenteel door de onderneming worden gehuurd. Om tot een goede overdracht c.q. integratie van de activiteiten te komen, is de ondernemer (indien gewenst) bereid om na overdracht in een nader te bespreken vorm aan te blijven.

Profiel koper

  • Strategische koper;
  • Investeringsmaatschappij;
  • Vermogende MBI-kandidaat met affiniteit in de metaalbewerking. 

Omzet € 2.100.000

Winst EBITDA € 170.000

Sector Industrie & productie

Branche Metaalbedrijven

LandNederland

RegioZuid

ProvincieNoord-Brabant

Beschikbaar
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 2.100.000
FTE 11-20

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten