Specialist buitenterreinen

Totaaloplossingen voor bedrijven in heel Nederland

Omzet € 9.000.000

Winst EBITDA € 770.000

Sector Bouw & installatietechniek

Branche Grond-, weg- en waterbouwbedrijven

LandNederland

RegioLocatie anoniem

Beschikbaar
FTE 6-10
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 9.000.000
FTE 6-10
Beschrijving

Een gevestigde onderneming die gespecialiseerd is in het aanbieden van totaaloplossingen voor buitenterreinen voor bedrijven in heel Nederland. De activiteiten omvatten projecten op gebied van asfalt of andere (innovatieve) verhardingen ook in combinatie met infra, groen, reiniging en elektra/beveiliging. Van het ontwerpproces tot aan de oplevering wordt alles ontwikkelt en uitgevoerd door deze specialist. De onderneming werkt voor verschillende sectoren in heel Nederland (onder andere overheid, bedrijventerreinen, industrie en onderaanneming) en beschikken over de juiste kennis en technologie om de beste kwaliteit te leveren. Zeer succesvol en ook innovatieve onderneming die oplossingen bedenkt, ontwikkelt en geheel verzorgd voor bedrijven en overheden.

Omschrijving van de onderneming

  • Actief in de B2B-markt (slechts beperkte particuliere markt van zo’n 2,5%).
  • Gevestigd in het westen van het land maar met projecten in heel Nederland en soms België
  • Zeer goede naam opgebouwd in de regio en bij grotere infraspelers, overheden en bedrijven in de industrie op de Nederlandse markt
  • Vakkundig, professioneel en trouw personeelsbestand (8 medewerkers in loondienst exclusief de 2 eigenaren/ondernemers)
  • Samenwerking met een vast team van ZZP’ers voor specialistisch werk en opvang piek drukte
  • Gecertificeerd voor o.a. ISO 9001, ISO 14001, BRL7001, VCA, CO2-prestatieladder en Veiligheidsladder.
  • Uitgebreid en goed onderhouden machinepark voor de uitvoering van de diensten en projecten.

Financiële kengetallen
De onderneming had een omzet van EUR 9 Mio in 2023 met een EBITDA van EUR 770K. De omzetontwikkeling is van net geen EUR 7 Mio in 2021 (met 10% EBITDA) gestegen naar EUR 9 Mio in 2022 door binnenhalen grotere aanbesteding van een gemeente (met 12,5% EBITDA). Het jaar 2022 heeft aangetoond dat de capaciteit aanwezig is binnen de bestaande opzet en capaciteit van de onderneming om te groeien zonder dat dit grote investeringen vraagt. 

Het machine park is onder gebracht in een aparte BV en wordt door middel van huur ter beschikking gesteld aan de onderneming. De onderneming is gevestigd in een huurpand waarbij verhuurder flexibel is ten aanzien van langer verblijf danwel zoeken naar einddatum als geïnteresseerde koper van locatie zou willen veranderen. 

Reden van verkoop
De huidige 2 eigenaren hebben het bedrijf gebracht waar het nu staat, waarbij nog veel potentiële groei mogelijk is. De huidige eigenaren willen de potentiële groei benutten, maar zien zichzelf niet als de juiste personen om dit te kunnen bewerkstelligen. Zij willen zich richten op hun kwaliteiten de acquisitie van nieuwe klanten en de innovatieve productontwikkeling en minder op de algemene bedrijfsvoering. Om deze reden hebben ze besloten om het bedrijf te willen verkopen aan een strategische koper die de volgende stap kan zetten in de groei van de onderneming.

Mogelijke koopreden
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/investeerders die met dit bedrijf een zeer goede naam in de markt koopt en daarmee vanuit de stevige solide omzet, groei kan realiseren in verschillende markten. Bovendien heeft de onderneming innovatie kracht en kunnen die innovatieve terreinoplossingen direct een strategische en groei factor zijn voor bedrijven in soortgelijke of aanpalende sectoren.

Gewenste transactievorm
De verkopende partij wilt het bedrijf volledig verkopen, waarbij het volledige bedrijf wordt overgedragen middels een aandelentransactie. 

Omzet € 9.000.000

Winst EBITDA € 770.000

Sector Bouw & installatietechniek

Branche Grond-, weg- en waterbouwbedrijven

LandNederland

RegioLocatie anoniem

Beschikbaar
FTE 6-10
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 9.000.000
FTE 6-10

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten