Renovatie-/reinigingsbedrijf gevels, sponsstralen en laserstraaltechnieken

Het aanbrengen van wand-, plafond- en vloercoating

Omzet € 7.860.000

Winst EBITDA € 1.870.000

Sector Bouw & installatietechniek

Branche Renovatiebedrijven

LandNederland

RegioNoord-Nederland

Beschikbaar
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 7.860.000
FTE 11-20
Beschrijving

Het bedrijf wordt erkend als specialist, zowel nationaal als internationaal en onderscheid zich daarbij door het aanbieden van een totaaloplossing gecombineerd met vakmanschap. Het bedrijf bestaat al 45 jaar, is gevestigd in Noord Nederland en levert de volgende werkzaamheden:

 • Het renoveren van gevels en beton, sponsstralen en laserstraaltechnieken.
 • Specialistische reiniging, het aanbrengen van wand-, plafond- en vloercoating, herstel en preventie bij aardbevingsschade, markeringen en anti-graffiti.

Bedrijfsinformatie in het kort

 • De klantenportefeuille bestaat uitsluitend uit zakelijke klanten (zuivel- en voedingsindustrie, gemeentelijke overheden, pret- en vakantieparken, bouwbedrijven, vastgoedonderhoudsbedrijven, distributiecentra, maakbedrijven en o.a. kinderdagverblijven).
 • Het bieden van een totaaloplossing betekent van inspectie, advisering, budgettering tot en met uitvoering en nazorg.
 • Het bedrijf is gecertificeerd: VCA2 en HACCP, ISO: 22000:2005, ISO: 9001:2015, NYLO en Total Wall Concept. In haar bedrijfsvoering staat veiligheid centraal.
 • Naast de DGA werken er momenteel 15 personen vast in dienst (13.9 fte) met een flexibele schil van zzp’ers.
 • Als specialist en totaalleverancier wordt het bedrijf door haar klanten gewaardeerd voor het leveren kwaliteit, betrouwbaarheid en werkt men uitsluitend met hoogwaardig en modern materiaal 

Reden van verkoop
Naderen van de pensioengerechtigde leeftijd van de DGA, geen interne opvolging en daarnaast wil de DGA meer tijd gaan besteden aan andere zakelijke activiteiten. Het bedrijf is toe aan de volgende fase qua groei en management.

Procedure
Bij de beoogde transactie gaan ze uit van een bieding op enterprise value (cash & debt free) per 1 januari 2023 in combinatie met het locked-box mechanisme, waarbij over de winstverdeling voor 2023 nadere afspraken worden gemaakt. Een earn-out constructie en/of (achtergestelde) lening heeft niet de voorkeur.

 • Verkopende partij is gedurende een nader overeen te komen periode en vergoeding beschikbaar voor de overdracht.
 • De kopende partij dient over voldoende financiële middelen te beschikken om de overname te financieren.
 • Startpunt voor het uitwisselen van informatie is een ondertekende geheimhoudingsverklaring. Daarna onderzoekt de adviserende partij de intenties en eventueel de financiële mogelijkheden van de potentiële geïnteresseerde partijen. Tevens kunnen deze geïnteresseerde partijen in contact komen met de verkopende partij middels een kennismakingsgesprek en bezoek aan de onderneming.
 • Bij blijvende interesse van zowel de verkopende als kopende partij wordt een actief koop- en verkoopproces geïnitieerd. In de hierop volgende fase worden de kandidaten gevraagd een indicatieve bieding uit te brengen, waarna de adviserende partij op grond van de ontvangen biedingen onderhandelt met de meest aansprekende kandidaten. Zodra blijkt dat een overnamekandidaat de intentie en mogelijkheden heeft het bedrijf over te nemen tegen voor de verkoper acceptabele voorwaarden, wordt met deze partij een intentieverklaring opgemaakt. Hierna kan de potentiële koper due diligence verrichten, waarna de koopovereenkomst en akte van levering zullen worden opgesteld.

Omzet € 7.860.000

Winst EBITDA € 1.870.000

Sector Bouw & installatietechniek

Branche Renovatiebedrijven

LandNederland

RegioNoord-Nederland

Beschikbaar
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 7.860.000
FTE 11-20

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
 • 100 % onafhankelijk platform
 • Meer dan 1000 bedrijven te koop
 • Geen extra kosten