Tiny House-winkel met showroom

Door het hele land ambassadeurs

Omzet € 1.652.000

Winst Nettowinst € 107.000

Sector Vastgoed · Detailhandel

Branche Vastgoedbedrijven · Winkels

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 1.652.000
FTE 1
Beschrijving

In dit bedrijf worden zowel Tiny Houses met wielen als zonder wielen verkocht. Alle Tiny Houses zijn geschikt om 365 dagen per jaar in te wonen, ook als het -20 is. We spreken hier dus van een andere bouwkwaliteit dan bij een recreatiewoning. De Tiny Houses zonder wielen voldoen aan het bouwbesluit en zijn hierdoor ook zeer geschikt voor grotere vastgoedprojecten. Er zitten ook Tiny Houses met wielen in het assortiment die aan het bouwbesluit voor tijdelijke locaties voldoen.

Bijzonderheden

Naast een woonbestemming zijn de Tiny Houses uitermate geschikt om in te zetten voor recreatie-, mantelzorg-, en/of investeringsdoeleinden. Daarbij worden er systemen verkocht waarmee deze woningen volledig off-grid kunnen functioneren. Dit betekent zonder water- en elektra-aansluiting en zonder riool. Deze off-grid systemen kunnen ook apart worden verkocht aan mensen die reeds een Tiny House hebben of zelfs in een 'normale' woning wonen.

Ontstaan en samenwerkingen

In 2018 is dit bedrijf gestart en heeft nu voor het 2e jaar een omzet van 1,6 miljoen euro. Doordat zij vanaf het begin van de Tiny House-hype actief waren, hebben ze nu in 2024 een goede en betrouwbare positie in de markt weten te bemachtigen. Ook hebben ze door het hele land ambassadeurs zitten die de Tiny Houses aanbieden. Een belangrijk punt van het bedrijf is dat het samenwerkt met fabrikanten die veelal ecologische materialen gebruiken. Naast het feit dat er voornamelijk met hout gewerkt wordt, worden de woningen geïsoleerd met ecologische houtvezels (Gutex) of met ecologische Metisse.

Naamsbekendheid

Daarnaast zijn ze een van de weinige aanbieders die de woningen volledig off-grid kunnen leveren (dus niet alleen met zonnepanelen, maar ook zodat het niet op een water- en rioolaansluiting hoeft). Verder zit er nog veel ongebruikte potentie in dit bedrijf. Vooral op de B2B-markt en B2G-markt.

Afhankelijkheid

Tot nu toe is dit bedrijf voornamelijk afhankelijk van de eigenaar. Wel is er een nauwe samenwerking met een ZZP'er die het complete verkoopproces doet. Daarnaast is er een ambassadeur die heel graag bij het bedrijf zou willen werken en hiervoor ook uitermate geschikt is. De huidige eigenaar is meer dan bereid om te zorgen voor een prettige, zorgvuldige en volledige overdracht van de werkzaamheden.

Mijlpalen

In 2021 en 2022 hebben ze een grote opdracht uitgevoerd voor het Rijskvastgoedbedrijf. Hierbij hebben zij 12 ecologische woningen geleverd aan een GGZ-instelling van de Rijksoverheid. Daardoor hebben ze een positieve aanbeveling gekregen van de Rijksoverheid.

Potentie

De huidige eigenaar heeft zich voornamelijk op de B2C-markt gericht (puur uit persoonlijke interesse). Gezien het huidige woningtekort bij starters, de groei aan asielzoekers en daarmee de behoefte aan snelle tijdelijke woningen, de vergrijzing en daarmee de behoefte aan mantelzorgwoningen zorgt ervoor dat de potentie van dit bedrijf zeer groot is. Daarnaast kan het leveren van de complete off-grid oplossingen uitgebreid worden naar de reguliere woningmarkt waardoor het aanbod en het bereik van deze winkel zeer vergroot kan worden.

Omzet € 1.652.000

Winst Nettowinst € 107.000

Sector Vastgoed · Detailhandel

Branche Vastgoedbedrijven · Winkels

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 1.652.000
FTE 1

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten