MKB Fonds breidt wederom uit in de markt voor ICT-dienstverlening door participatie in Technica ICT

Beschrijving

Participatiemaatschappij MKB Fonds uit Amstelveen, breidt wederom uit in de markt voor ICT-dienstverlening. MKB Fonds nam een belang in Technica ICT uit Scherpenzeel en heeft daarmee haar elfde deelneming in de ICT-dienstverleningssector verworven.

Over Technica ICT

Technica ICT is een totaalleverancier van ICT-oplossingen, voornamelijk actief in Midden-Nederland. De huidige directeur heeft de voorganger van de onderneming (R&M Elektro) opgericht in 1985 en middels een combinatie van organische groei en aanvullende overnames uitgebouwd naar het huidige niveau.

Als Solution Integrator richt Technica ICT zich op advisering, implementatie en beheer van ICT- omgevingen. Doordat Technica ICT vanaf haar oprichting al focus heeft gehad op de disciplines van IT, Telefonie en (internet-)Connectiviteit is zij in de huidige wereld, waarin al deze aspecten meer en meer samenkomen, in staat om kwalitatief hoogwaardige oplossingen met passende dienstverlening te bieden. Op basis van de jarenlange ervaring en expertise weet Technica ICT als geen ander wat er nodig is voor een betrouwbare, stabiele en veilige ICT-omgeving voor iedere MKB-organisatie. Technica ICT richt zich op klanten in het MKB en heeft een sterke focus op klanten met tien tot enkele honderden werkplekken.

De rol van Cees van Maanen, oprichter en directeur van Technica ICT, blijft ook na de transactie ongewijzigd. “Technica ICT is ruim 20 jaar geleden begonnen als een groep technische jongens en in feite zijn we dat nog steeds. Geen uitvinders, maar bedenkers van slimme oplossingen door gebruik te maken van bestaande en bewezen technologie, vakkundig geadviseerd, geïmplementeerd en uiteindelijk beheerd. Door de samenwerking met MKB Fonds en de andere ICT-bedrijven uit de portefeuille van MKB Fonds kunnen we Technica ICT nog verder uitbouwen en bestendigen voor de toekomst”, aldus Cees van Maanen.

Samenwerking

ICT is meer dan ooit een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering van vrijwel alle bedrijven in alle sectoren van de economie. Hierbij nemen ook nog steeds de omvang en complexiteit van de ICT-vraagstukken toe. Dit heeft geleid tot een continue groeiende vraag naar ICT-diensten, in het bijzonder bij MKB-bedrijven en middelgrote organisaties, die niet altijd de mogelijkheid hebben om dit zelfstandig in te vullen. Om hierop in te spelen bouwde MKB Fonds in korte tijd een cluster onder de naam Futureproof Group, waarbinnen een tiental vergelijkbare ICT-dienstverleners samenwerken. Gezamenlijk realiseren zij ruim € 80 miljoen omzet met circa 400 medewerkers. Met MKB Fonds als nieuwe partner profiteert Technica ICT van de samenwerkingsmogelijkheden met Futureproof Group.

Consolidatie in de markt

Emiel Havinga, partner bij MKB Fonds legt uit: “In de gefragmenteerde markt voor ICT-dienstverleners is duidelijk sprake van de trend naar verdere consolidatie. We zien dat de behoefte tot groepsvorming groot is. Door de combinatie van schaalgrootte met behoud van ondernemerschap en bedrijfsculturen, zijn we in staat geweest om een sterke groep ICT-bedrijven te formeren die uitstekend gepositioneerd is om de toekomstige uitdagingen op ICT vlak in te vullen voor een brede groep bedrijven en organisaties.

Technica ICT en haar klanten profiteren door de participatie van MKB Fonds van de brede kennis en ervaring binnen het ICT-cluster, alsmede van de andere voordelen die de schaalgrootte met zich meebrengt.

HerikVerhulst N.V.
  • Wilhelminaplein 16

    3072 DE Rotterdam