Overname Van der Kooy door management en Den Hartog

Overname Van der Kooy door management en Den Hartog

Beschrijving

Van der Kooy, specialist in duurzame biobrandstoffen, is een tweede generatie familiebedrijf dat al 65 jaar een begrip is in de wereld van oliën en vetten, biobrandstof en de verhuur van stoomketels. Het is een uitermate innovatief bedrijf, dat ooit is begonnen met enkele oude stoomketels en zich inmiddels toelegt op de in- en verkoop en recycling van plantaardige en dierlijke oliën en vetten en de productie van tweede generatie biobrandstoffen.

Sinds 2004 was de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van Annette van der Kooy, dochter van de oprichter Arie van der Kooy. Als eerste vrouwelijke CEO in de sector heeft zij de onderneming, samen met haar partner Pol de Jong (hoofd techniek & Innovatie) en een team van gemotiveerde collega’s, uitgebouwd tot een succesvol internationaal opererend concern.

Den Hartog is eveneens een familiebedrijf, met een aanzienlijke positie in de markt voor hernieuwbare brandstoffen en een leidende positie in de smeermiddelen-branche in Nederland. Zij realiseert deze overname samen met het management van Van der Kooy en met haar participatie zet Den Hartog een volgende stap in de transitie van fossiel naar niet-fossiel, een ontwikkeling die deel uitmaakt van haar vergroenings- en diversificatie-strategie.

HerikVerhulst adviseerde de familie Van der Kooij. Het team bestond uit Eric SpreijEvert Leemreis en Roeland Berger. Fiscaal advies werd verleend door PwC (Robert Schwarz). Corporate finance advies werd verzorgd door Crossminds (Martin de Jong).

HerikVerhulst N.V.
  • Wilhelminaplein 16

    3072 DE Rotterdam