Duurzaam baby- en kinderkledingmerk

7 jaar orderhistorie en 34K Instagram-volgers

Omzet € 145.000

Winst Nettowinst € 40.000

Sector E-commerce · Detailhandel

Branche Consumentenmerken · Webshops

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 145.000
FTE 1
Beschrijving

Dit bedrijf betreft een hoogwaardig kinderkledingmerk met sterke aanwezigheid in de VS, een internationaal loyaal B2B en B2C klantenbestand, bewezen verkoophistorie en een ruime voorraad klaar voor verzending (producten grotendeels gemaakt in Europa). Dit bedrijf is een duurzaam merk dat zich richt op tijdloze (wollen) baby- en kinderkleding en lifestyle producten. De B2C-website is vertaald in 2 talen (Engels en Nederlands).

Bijzonderheden
Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht en gerund vanuit de VS, maar de eigenaar is onlangs vanwege persoonlijke omstandigheden naar Nederland verhuisd. De goederen zijn daarom in Nederland afgeleverd en opgeslagen vanwege de nabijheid van de belangrijkste leverancier (Turkije). Het bedrijf is vanwege persoonlijke omstandigheden het afgelopen jaar offline geweest. Merk is klaar voor lancering: volledige voorraad beschikbaar en actieve B2B voorbestellingen geplaatst voor het aankomende AW24-seizoen (lancering in augustus 2024).

Aangeboden belang
De verkoop omvat twee afzonderlijke Shopify-websites (B2B en B2C), domeinnamen, web files, een actief marketplace account, alle design bestanden (incl voorgaande en aankomende collecties), uitgebreide beeld- en videodatabase, handelsmerken in de EU en VS, klantendatabase (B2B en B2C), leverancierscontacten, social media-accounts en Meta/Google Ads accounts. Het bedrijf genereert wereldwijd omzet en gebruikt momenteel zowel Amerikaanse als Nederlandse facturatie software om internationale klanten te voorzien.

Bedrijfsactiviteiten
Dit bedrijf genereert inkomsten via zijn B2B- en B2C e-commerce-websites (Shopify) en via een eigen gecreëerde marktplaats. Het bedrijf heeft een grote database met groothandelsklanten en bestaande pre-orders voor het herfst/winterseizoen 2024. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie met veel terugkerende en trouwe klanten. Het bedrijf maakte voorheen gebruik van een 3PL in Philadelphia, VS voor de opslag en verzending van bestellingen maar de eigenaar is onlangs verhuisd naar Nederland waar de nieuwe voorraad is ontvangen en is opgeslagen in een plaatselijk magazijn. Het bedrijf maakt gebruik van freelancers voor het ontwerp van nieuwe producten en collecties, website aanpassingen en fotografie. De eigenaar verzorgt de dagelijkse werkzaamheden, inclusief klantenservice (B2B en B2C), facturatie, contact met leveranciers en planning/ontwikkeling van nieuwe collecties. Het vergt +/- 20-25 uur werk per week. Veel van deze activiteiten kunnen desgewenst worden uitbesteed.

De collectie voor het seizoen lente/zomer 2025 is reeds ontwikkeld. Hiervoor is een volledige set samples beschikbaar en de fotografie is reeds voltooid (lifestyle & product). Deze collectie is klaar om te worden voorverkocht aan B2B klanten tijdens het pre-orderseizoen dat loopt van eind juni tot eind augustus 2024. Omdat het huidige productaanbod tijdloos is kan de nieuwe eigenaar ook besluiten om elk seizoen slechts een paar nieuwe producten toe te voegen en de huidige collectie als een permanente collectie te behouden door opnieuw te bestellen bij de bestaande leverancier.

Kerncijfers
Dit bedrijf betreft een 7 jaar oud biologisch kindermerk met een indrukwekkende verkoopgeschiedenis en consistente omzet en winst. Het bedrijf heeft openstaande pre-orders van B2B klanten voor de komende collectie, waarbij het openstaande bedrag (60% van de totale factuur) voor verzending kan worden gefactureerd aan desbetreffende klanten. De huidige voorraad bedraagt €90.000 (€332.000 retail verkoopwaarde).

Kansen

B2B:

• Het opzetten van effectieve email & direct sales campagnes naar het bestaande B2B contacten bestand (520+ contacten wereldwijd);
• Uitbreiden B2B klantenbestand door o.a. beursparticipatie en direct sales.

B2C:

• TikTok, Meta, Pinterest en Google Ads: het bedrijf heeft tot nu toe zeer beperkt gebruik van paid advertising, waardoor dit een veelbelovende kans was om merkbekendheid te creëren en het verkeer en de verkoop te vergroten;
• Het merk op andere marktplaatsen beschikbaar maken (o.a. Etsy);
• Het optimaliseren van e-mailcampagnes en het creëren van effectieve funnels;
• Installeren van Shopify-apps die de conversie verhogen;
• Merkambassadeurs: laat influencers content en buzz creëren;
• Affiliate marketing: bied influencers, bloggers & vloggers een percentage van iedere sale die ze genereren door je producten op hun media te adverteren;
• Vertalen van de website naar het Duits, Frans, Spaans om zo locatie- en taalspecifieke Google campagnes te creëren;
• SEO-optimalisatie in elke taal.

Overige relevante informatie
Toegewijde vrouwelijke eigenaar/oprichter die jarenlang het merk heeft opgebouwd is bereid is om gedurende een bepaalde periode ondersteuning te bieden voor een optimale transitie. Voorraad kan indien gewenst worden verplaatst naar fulfillment centrum of een magazijn elders in Nederland of Europa. De collectie voor herfst/winter 2025 bevindt zich in de ontwerpfase en kan binnen 2-3 weken eenvoudig door dezelfde freelance designer worden afgerond.

Reden van verkoop
Door een internationale verhuizing en een verandering in persoonlijke omstandigheden kan de eigenaar van het merk niet langer de tijd investeren die nodig is om dit merk tot zijn volle potentieel te laten groeien.

Omzet € 145.000

Winst Nettowinst € 40.000

Sector E-commerce · Detailhandel

Branche Consumentenmerken · Webshops

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 145.000
FTE 1

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten