Makelaarskantoor

Met sterke positie in compact werkgebied

Omzet € 200.000

Winst € 100.000

Sector Vastgoed · Zakelijke dienstverlening

Branche Makelaardijen · Vastgoedbedrijven

LandNederland

RegioOost

ProvincieGelderland

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 200.000
FTE 1
Beschrijving

Het betreft hier een zeer gerenommeerd makelaarskantoor dat sinds de 90’er jaren gevestigd is in Zuidwest Gelderland. Het is een kantoor met een hoge klanttevredenheid, hetgeen bevestigd wordt door een prachtige score op Funda.nl De onderneming heeft een prima naamsbekendheid in haar compacte werkgebied. Activiteiten betreffen hoofdzakelijk de aan- en verkoop van particuliere woningen en appartementen in de bestaande bouw; een tiental jaren geleden heeft de huidige eigenaar de keuze gemaakt zich hierop te specialiseren doch uiteraard bestaat de mogelijkheid om de activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld taxeren, het bemiddelen bij verhuur of de verkoop van nieuwbouwprojecten weer te hervatten.

Sterke punten van het bedrijf
De grote naamsbekendheid in een mooi afgebakend deel van de huizenmarkt maakt dat de inzet van marketingtools zeer doeltreffend kan zijn. Er zijn een paar generieke sitenamen geclaimd die van meerwaarde kunnen zijn en de naamgeving van het bedrijf leent zich ervoor deze aan te passen naar de wensen van de nieuwe eigenaar, zonder verlies van de herkenbaarheid en de eigen identiteit. De continuïteit wordt mede geborgd door het grote aantal terugkerende klanten. Sinds de start van onderneming zijn meer dan 1.600 verkooptransacties succesvol afgerond.

Interessante propositie, hoge rentabiliteit
Uiteraard beschikt de onderneming over de noodzakelijke certificeringen, de huidige makelaar is ingeschreven in een makelaarsregister en het kantoor is lid van een brancheorganisatie. Over een reeks van jaren is de rentabiliteit zeer goed en bovengemiddeld voor de branche: na aftrek van het DGA-salaris bedraagt de bruto-winstmarge (voor belastingen) ongeveer 50% van de omzet. De onderneming is over te nemen vrijwel zonder vaste lasten, er staat geen personeel op de loonlijst en de huisvestingskosten zijn laag, bovendien is het huurcontract van het kantoorpand maandelijks opzegbaar dus de onderneming is eenvoudig te verplaatsen of leent zich voor werken op afstand.

Reden van verkoop, procedure
De huidige ondernemer heeft zijn focus geleidelijk verlegd naar een andere tak van de vastgoedbranche en heeft de leeftijd bereikt waarop hij plaats wil maken voor een bevlogen opvolger die bereid is het stokje over te nemen en de onderscheidende aanpak van dit kantoor voort te zetten. Eigenaar is onder voorwaarden bereid nog enige tijd parttime aan het kantoor verbonden te blijven.

Verkoper wenst 100% van de aandelen in de BV te verkopen. Voor een ondernemende makelaar (M/V) is dit de rijdende trein waar hij graag op wil stappen: een lopende portefeuille is voorhanden, een zeer grote naamsbekendheid direct vanaf jouw start, een constante stroom van warme leads die zich melden na een eerdere goede ervaring met de onderneming in de afgelopen jaren. Van nul tot honderd in enkele maanden!

Uitbouwmogelijkheden zijn er nog genoeg: uitbreiding van het dienstenpakket, verbeteren van de zichtbaarheid op de social media, verhogen van de inzet van digitale middelen etc.

Ook voor strategische kopers is deze makelaardij zeer geschikt: het bedrijf geniet een zeer hoge naamsbekendheid in een compact (doch groeiend) en dus commercieel optimaal te bewerken marktgebied en is daar bijna een kwart eeuw marktleider. Prima synergie valt te behalen uit de kruisbestuiving met bijvoorbeeld de verkoop van hypotheken en/of verzekeringen.

Belangstellenden worden geacht voldoende eigen middelen te kunnen inbrengen. Na het tekenen van een geheimhoudingsverklaring is meer informatie beschikbaar en kan een persoonlijke kennismaking plaatsvinden.

Omzet € 200.000

Winst € 100.000

Sector Vastgoed · Zakelijke dienstverlening

Branche Makelaardijen · Vastgoedbedrijven

LandNederland

RegioOost

ProvincieGelderland

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 200.000
FTE 1

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten