Streekwinkel met lunchroom en groothandel

Zeer brede klantenkring, zowel B2C als B2B

Omzet € 425.000

Winst Op aanvraag

Sector Horeca, toerisme & recreatie · Detailhandel

Branche Cafetaria/lunchrooms · Delicatessenwinkels

LandNederland

RegioMidden

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 425.000
FTE 1
Beschrijving

Bedrijf is gevestigd in het centrum (marktplein) van een gemeente in het westelijk deel van de Betuwe (midden van het land). De onderneming heeft drie kernactiviteiten die elkaar aanvullen en versterken:

  • Streekwinkel met houdbare streek- en ambachtelijke producten;
  • Lunchroom + terras;
  • Groothandel in streekproducten.

Streekwinkel
De streekwinkel levert streekproducten, cadeaupakketten, relatiegeschenken en kerstpakketten aan zowel consumenten als zakelijke klanten. Een belangrijk deel van de omzet komt uit de verkoop van kerstpakketten en de verzending van streek- en borrelboxen. Een consumentenwebshop ondersteunt de verkoop vanuit de fysieke winkel.

Lunchroom
De lunchroom serveert naast koffie en andere drankjes onder andere lunchgerechten, gebak, High-Tea’s en borrelplanken. Er is een alcoholvergunning aanwezig. Ook verzorgt het bedrijf lunches op locatie of voor afhalen. De lunchroom heeft 25 zitplaatsen binnen + 25 buiten en biedt binnen ruimte aan groepen tot plm 40 personen

Groothandel
De groothandel levert een assortiment ambachtelijke (streek)producten aan onder andere boerderijwinkels, delicatessenzaken en leveranciers van kerstpakketten.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in een op een A-locatie gelegen huurpand van plm. 180m2 met aan de voorzijde een terras grenzend aan het marktplein.

Reden voor verkoop
De ondernemer is na het opzetten van een goed lopend bedrijf toe aan een nieuwe uitdaging.

Aangeboden belang
De verkoop betreft bij voorkeur het volledige bedrijf met alle bijbehorende activiteiten. Een overname exclusief de groothandelsactiviteiten is bespreekbaar.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een activa/passiva transactie, waarbij u eigenaar wordt van (een deel van) de bezittingen van de onderneming.

Vraagprijs
Overnameprijs voor bedrijf exclusief groothandelsactiviteiten, inclusief voorraad en inventaris winkel en lunchroom: Vraagprijs € 65.000

Overnameprijs voor bedrijf inclusief groothandelsactiviteiten, inclusief voorraad winkel, lunchroom en groothandel en inventaris winkel + lunchroom: Vraagprijs € 100.000. Overnameprijs voorraad op basis van actuele voorraad op moment van overdracht. De vraagprijs is gebaseerd op de voorraad per 1-1-2024.

Geschikt voor
Een ondernemer met passie voor (h)eerlijke producten die de onderneming verder wil laten groeien.

Fase bedrijf
Het bedrijf is in 2017 gestart en heeft de aanloopjaren achter de rug. Het bedrijf heeft een grote bekendheid in de regio. Een vaste en trouwe klantenkring (zowel consumenten als zakelijke klanten) zorgt voor een stabiele omzet met potentie tot verder groei.

Bijzonderheden
Het bedrijf combineert een groot aantal activiteiten. De afgelopen jaren is dit een succesvolle formule gebleken, waardoor bijvoorbeeld ook de Coronaperiode zonder al te veel schade is doorstaan. Door de gunstige ligging op het Marktplein zijn er veel passanten. Van maart tot en met september bezoeken ook veel toeristen de lunchroom en streekwinkel.

Groeimogelijkheden
Op diverse fronten is groei mogelijk. Bijvoorbeeld uitbreiding van cadeaupakketten richting zakelijke afnemers, afhalen/bezorgen van broodjes/lunches, uitbreiding horeca-activiteiten, uitbreiding groothandelsactiviteiten, verbreding assortiment winkel richting versproducten enzovoort. Het concept leent zich prima voor uitrol naar andere locaties in de vorm van een franchise.

Onderscheidend vermogen
Bewuste consumenten weten de ambachtelijk gemaakte producten, die zich onderscheiden door gebruik van pure grondstoffen en minimaal gebruik van geur- , kleur- en smaakstoffen, te waarderen. Bedrijven willen hun relaties en klanten graag verrassen met cadeaupakketten en relatiegeschenken uit de streek. Met name op de zakelijke markt liggen hier groeimogelijkheden. Bezoekers waarderen de kwaliteit van de producten en de ongedwongen sfeer, vriendelijkheid en enthousiasme van de ondernemer en medewerkers.

Medewerkers
De personele bezetting bestond de afgelopen twee jaar uit de bedrijfsleider/ondernemer (1 fte), een vaste medewerkster (0,5 fte) en oproepkrachten op de zaterdagen en tijdens schoolvakanties. Door de combinatie van activiteiten is er voor de medewerkers vrijwel altijd werk te doen. De oproepkrachten werken al meerdere jaren bij het bedrijf en een aantal van hen zijn in staat het bedrijf zelfstandig te draaien.

Overige informatie

  • Bedrijf is gevestigd in een huurpand;
  • Het overgrote deel van de apparatuur en meubilair is recent (1 tot 6 jaar geleden) aangeschaft.

Omzet € 425.000

Winst Op aanvraag

Sector Horeca, toerisme & recreatie · Detailhandel

Branche Cafetaria/lunchrooms · Delicatessenwinkels

LandNederland

RegioMidden

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 425.000
FTE 1

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten