Zorgexploitatie van kleinschalige senioren-instellingen

Minimaal 10% rendement per jaar

Omzet Op aanvraag

Winst Op aanvraag

Sector Gezondheidszorg & farmacie

Branche Zorgondernemingen · Zorgcentra

LandNederland

RegioZuid

ProvincieLimburg

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet Op aanvraag
FTE 2-5
Beschrijving

Nederland ondergaat de komende jaren een forse demografisch aardverschuiving doordat het aantal 65 plussers in ca. 20 jaar met 2 mln. toeneemt en het aantal 80-plussers verdubbeld. Om de daardoor explosief stijgende zorgkosten onder controle te blijven houden is de toetredingsdrempel voor senioren voor verpleeghuizen fors verhoogd. De overheid promoot het zo lang mogelijk blijven thuiswonen.

Voorziening
Echter niet iedere 65 plusser heeft een gezondheid die lang thuiswonen en thuisverzorging toelaat. Verzorging is op enig moment nodig. Ook zijn niet alle woningen geschikt voor thuiszorg. Nieuwe woonvormen worden ontwikkeld om in de behoefte van verzorging en beschermd wonen te voorzien. Kleinschalige wooncomplexen voorzien in deze behoefte.

Overeenkomst
Het bedrijf heeft voor de provincie Limburg een exclusieve overeenkomst met Fidesta Zorg bv om in de provincie Limburg de komende 10 jaar 15 kleinschalige zorginstellingen openen en laten exploiteren. Deze kleinschalige zorginstellingen kennen een door Fidesta Zorg bewezen winstgevende exploitatie formule.

Omzetcijfers
Wordt uitgegaan van een gemiddelde omzet per vestiging van 650.000 Euro (oplopend tot 1 mln) dan zal per moment van invulling van de doelstelling (15 locaties) een organisatie omzet van 10 mln. Euro worden gerealiseerd met een personele bezetting van ca. 100 medewerkers (incl. franchisenemers) en dubbel zoveel verzorgde senioren. Gemiddeld zal het bedrijfsresultaat van een kleinschalige zorginstelling rond de 20% van de omzet bedragen (incl. ondernemersloon van de franchisenemer). Het verdienmodel bestaat uit het verkrijgen van een percentage van de omzet van de franchisenemer.

Locaties
Op dit moment zijn 5 locaties geworven en in ontwikkeling. De locaties worden gehuurd voor 15 jaar. De verwachting is dat 4 hiervan voor eind 2025 in exploitatie zijn genomen. Dit is later dan oorspronkelijk voorzien.

Bijzonderheden
Het bedrijf heeft de koopsom voor aanschaf van de franchiseovereenkomst gefinancierd middels crowdfunding. De eigenaren samen met de franchisegever dragen als gevolg van de vertraging in de ontwikkeling momenteel de rentelasten. Het wenst een herfinanciering door te voeren en zoekt om die reden een strategische kapitaalkrachtige aandeelhouder. Zij zoekt 300.000 Euro werkkapitaal tegen een nader overeen te komen aandelenpakket. Het kapitaal kan zo nodig bij elkaar worden gebracht door meerdere investeerders. De voorkeur heeft het te werken met investeerders bekend met de gezondheidszorg. Het minimum investeringsbedrag is 100.000 Euro waarmee 10% aandelen wordt verkregen.

Overige relevante informatie
Het rendement is afhankelijk van de wens van de investeerder. Geinvesteerd kan worden als aandeelhouder met gewone aandelen of met cumulatief preferente aandelen. Ook een lening is mogelijk. In beide laatste mogelijkheden bieden wij een rendement c.q. rente van 10% per jaar. In het eerste geval is het rendement afhankelijk van de waardering van de aandelen per jaar. Uitgebreid businessplan beschikbaar.

Omzet Op aanvraag

Winst Op aanvraag

Sector Gezondheidszorg & farmacie

Branche Zorgondernemingen · Zorgcentra

LandNederland

RegioZuid

ProvincieLimburg

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet Op aanvraag
FTE 2-5

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten