ABZ diervoeding neemt Bosgoed diervoeders over

ABZ diervoeding neemt Bosgoed diervoeders over

Beschrijving

ABZ Diervoeding heeft alle aandelen in Bosgoed Diervoeders B.V. uit Wilp-Achterhoek overgenomen. Door de bundeling van krachten ontstaat een organisatie van ruim 750.000 ton diervoeders met een belangrijk marktaandeel in alle veehouderijsectoren en alle regio’s van Nederland.

‘Wij geloven in de kracht van een regionale aanpak’, vertelt directeur Marcel Roordink van ABZ Diervoeding in een interview met AGRI HOLLAND. ‘De overname van Bosgoed Diervoeders versterkt deze strategie en past goed bij onze missie: het beste dichtbij. Wij hebben moderne, goed uitgeruste productielocaties in alle belangrijke regio’s. Zo realiseren we korte lijnen en staan we dicht bij onze klanten en hun ondernemingen’.

Bosgoed Diervoeders was op zoek naar een partner die aan de verdere professionalisering van de organisatie invulling kan geven en continuïteit biedt voor haar medewerkers en haar huidige en toekomstige klanten. ‘De keuze voor ABZ Diervoeding is een logische stap voor ons omdat de no-nonsens, klantgerichte cultuur van de bedrijven naadloos op elkaar aansluit’, aldus Rick Bosgoed tegenover platform NIEUWE OOGST. Het werkgebied van Bosgoed is een logische aanvulling op de regio’s waar ABZ Diervoeding reeds actief is.

De productielocatie van Bosgoed Diervoeders is strategisch gelegen in Wilp-Achterhoek, direct aan de snelweg A1 en centraal in de stedendriehoek Apeldoorn, Zutphen en Deventer. ABZ Diervoeding heeft productielocaties in Nijkerk, Eindhoven, Haastrecht, Stroobos, Markelo en Leusden.

Bosgoed Diervoeders is sterk in varkens-, melkvee- en geitenvoeders. Door de krachten te bundelen kan de dienstverlening naar de veehouders verder uitgebouwd worden. Naast de synergievoordelen verandert door de acquisitie niet veel. Zo zal Bosgoed Diervoeders B.V. in eerste instantie verder gaan onder haar eigen naam. Alle vertrouwde aanspreekpunten, waaronder eigenaar Rick Bosgoed, blijven beschikbaar voor de klanten. Uitgangspunt is en blijft het leveren van het meest geschikte voer met een maximaal rendement voor de klanten. Uiteraard zullen de specialisten van beide organisaties kennis, kunde en producten onderling uitwisselen, waardoor deze voor de klanten van beide organisaties per direct beschikbaar zijn.

DVAN Advocaten
  • Westerlaan 14

    3016 CK Rotterdam