CZAV en Casibeans verkrijgen de aandelen in Termont & Thomaes BV

CZAV en Casibeans verkrijgen de aandelen in Termont & Thomaes BV

Beschrijving

Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A. (CZAV) verwierf vorig jaar een meerderheidsbelang in het Belgische Casibeans BV. (Casibeans). Daarmee startte na jarenlange samenwerking een strategisch partnerschap om de kansen in de plantaardige eiwitten te ontwikkelen.

Casibeans is een handelsbedrijf gespecialiseerd in het aan- en verkopen van hoogwaardige peulvruchten voor de voedingsindustrie. Het familiebedrijf heeft een sterke reputatie en leidende positie in de peulvruchtenmarkt en is gevestigd in Melsele, België.

Termont & Thomaes B.V. (T&T) is een onderneming gespecialiseerd in peulvruchten, granen en zaden. Het bedrijf is gevestigd in Biervliet en heeft ruim 100 jaar ervaring in het schonen en bewerken van deze producten.

CZAV en Casibeans werkten hiervoor al nauw samen met T&T. Met ingang van 2 mei 2024 gaan de drie partijen samen de ketens van lokaal geteelde gewassen verder integreren en uitbouwen: van veld tot voedingsindustrie.

Al jaren heeft CZAV ervaring met de teelt van peulvruchten en voorziet ze telers van kennis en advies. Met de nieuw verworven activiteiten op het gebied van conditionering, schoning en bewerking van T&T wordt het product klaargemaakt voor de industrie. Casibeans heeft het uitgebreide netwerk en fullservice oplossingen om deze lokale peulvruchten te vermarkten.

Met deze vervolgstap anticipeert CZAV op verwachte toekomstige ontwikkelingen. Vanuit de voedingsindustrie neemt de vraag naar lokaal geteelde producten, waaronder peulvruchten, steeds verder toe. De coöperatie heeft als doel haar leden zoveel mogelijk te faciliteren met de ontwikkeling en kansen voor plantaardige eiwitten. Via de participaties in Casibeans en T&T biedt CZAV haar leden extra mogelijkheden. Niet alleen in de vorm van uitgebreide (teelt)kennis, maar ook de toegang tot de Europese en zelfs wereldwijde markt.

Nathalie van Hellenberg Hubar heeft CZAV en Casibeans in deze transactie bijgestaan.

DVAN Advocaten
  • Westerlaan 14

    3016 CK Rotterdam