Heleon Group heeft een meerderheidsbelang verworven in Spin Pompen

Heleon Group heeft een meerderheidsbelang verworven in Spin Pompen

Beschrijving

Spin Pompen, gevestigd in Assen, is een specialist in hygiënische verdringerpompen en hygiënische schroefspindelpompen. Heleon Group levert een volledig pakket van hoogwaardige rvs-onderdelen en procesapparatuur voor onder meer de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie

Heleon Group neemt een groot deel van de aandelen over van huidige eigenaren Emile Koster en Dick Kieneker, die als aandeelhouders voor de lange termijn aan het bedrijf verbonden blijven. Spin Pompen zal blijven opereren als een zelfstandig bedrijf binnen Heleon Group en bouwt binnen de groep haar marktpositie verder uit.

De overname past in de strategie van Heleon Group en volgt op eerdere succesvolle acquisities, waaronder het Belgische PMA en Gillain & Co, en het Nederlandse Holstaal (nu Heleon Food). Deze strategische stappen dragen bij aan onze groei en positionering als toonaangevende speler in de markt.

De overname van Spin Pompen betekent een verdere versterking van de marktpositie van Heleon Group. Met de overname breidt Heleon Group niet alleen haar productportfolio uit, maar vergroot zij ook haar expertise en marktbereik. Door de krachten te bundelen, kan Heleon Group haar klanten nog beter van dienst zijn en innovatieve oplossingen bieden die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en service.

Tom van Dijk en Nathalie van Hellenberg Hubar hebben Heleon Group in deze transactie bijgestaan.

DVAN Advocaten
  • Westerlaan 14

    3016 CK Rotterdam