Stichting ifund investeert in De Streekboer

Stichting ifund investeert in De Streekboer

Beschrijving

De Streekboer werkt aan een beter, duurzamer en eerlijker voedselsysteem door korte en transparante voedselketens in Noord-Nederland te realiseren. Met de groei-investering van Stichting ifund zal de start-up haar activiteiten in het noorden van het land verder uitbreiden.

De Streekboer is in 2015 opgericht door Sandra Ronde. Via het platform kunnen consumenten groenten, fruit, vlees, zuivel, brood en meer rechtstreeks van de lokale boer bestellen. De boodschappen worden vervolgens thuisbezorgd of zijn af te halen bij een van de ruim dertig afhaalpunten in Noord-Nederland. Met deze activiteiten draagt de onderneming bij aan een beter voedselsysteem door transparantie te vergroten, consumenten voor te lichten, transportkilometers en voedselverspilling te reduceren en boeren een eerlijke prijs voor hun producten te betalen.

Met de investering wil De Streekboer het thuisbezorggebied vergroten en het aantal afhaalpunten in Groningen, Friesland en Drenthe uitbreiden. Zo wil de onderneming nog meer consumenten bereiken en boeren aan kunnen sluiten.

Stichting ifund heeft als doelstelling om de leefbaarheid voor de mens op aarde op lange termijn te continueren door de transitie te stimuleren naar een duurzame samenleving, waarin mensen op een regionale en lokale schaal hernieuwbare energie opwekken, biologisch voedsel produceren en toegang hebben tot schoon water. Stichting ifund investeert in ‘impact-first’ startups met een investering van gewoonlijk tussen € 200.000 en € 1 miljoen.

Nathalie van Hellenberg Hubar stond Stichting ifund bij in deze transactie.

DVAN Advocaten
  • Westerlaan 14

    3016 CK Rotterdam