Stichting ifund en ROM Utrecht investeren in MycoTEX

Beschrijving

Stichting ifund met enkele co-investeerders, en Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) Utrecht Region investeren in het Soestse MycoTEX. De start-up ontwikkelt een baanbrekende productietechnologie voor de mode-industrie op basis van biomaterialen zoals mycelium (paddenstoelenwortels). Door deze unieke aanpak creëert MycoTEX producten die minder energie, water en chemicaliën nodig hebben dan conventionele materialen zoals leer en textiel.

Met de investering kan MycoTEX haar materialen en productiemethode verder ontwikkelen. Hiermee zal er worden toegewerkt naar een pilot collectie, die komend jaar uitgebracht dient te worden. In samenwerking met een ontwikkelingspartner zal de productiemethode uiteindelijk gepositioneerd worden als volwaardig alternatief voor bestaande technieken. Op deze manier streeft de onderneming ernaar de huidige productieketen te revolutionaliseren.

Stichting ifund stimuleert de transitie naar een duurzame wereld door innovatieve ‘social enterprises’ verder te helpen. Stichting ifund financiert en ondersteunt ondernemers die zich richten op een duurzame en lokale voorziening van energie, voedsel, water, of grondstoffen.

ROM Utrecht Region is een maatschappelijke investeerder die toegang tot kapitaal vergroot voor innovatieve bedrijven in de regio. De ROM investeert in de grote transitiesectoren die van belang zijn voor de economie van morgen: digital, health en sustainability. Om de financieringen voor deze bedrijven te realiseren, werkt de ROM samen met vele partners binnen en buiten de regio.

Nathalie van Hellenberg Hubar stond Stichting ifund bij in deze transactie.

 

DVAN Advocaten
  • Westerlaan 14

    3016 CK Rotterdam