Kruger Corporate Finance begeleidt verkoop meerderheidsbelang Xolv aan Ecclesia

Kruger Corporate Finance begeleidt verkoop meerderheidsbelang Xolv aan Ecclesia

Beschrijving

Xolv is een leidende, internationaal opererende intermediair op het gebied van kredietverzekeringen, werkkapitaalfinancieringen en creditmanagement diensten.

De Ecclesia Group is een internationale toonaangevende verzekeringsmakelaar met vestigingen in acht Europese landen met meer dan 2000 medewerkers. De groep omvat verschillende gespecialiseerde makelaars en adviesbureaus die maatwerkoplossingen voor – veelal – complexe financiële risico’s bieden. In Nederland is Ecclesia Group, naast Xolv, het moederbedrijf van Concordia de Keizer, Gebr. Sluyter, Finance & Insurance, EBC Nederland en Veerhaven Assuradeuren. Ecclesia Group behoort tot de top 5 van internationale beursmakelaars in Nederland.

De deelneming in Xolv is een logische stap in de strategie van Ecclesia om uit te groeien tot een van de grotere spelers op het gebied van financieel advies voor de zakelijke markt en de publieke sector.

Ook voor de aandeelhouders van Xolv is de transactie een logische stap: "Ecclesia stelt Xolv in staat om haar groeiambities te realiseren. Alle partners van Xolv hebben daarom een meerjarig commitment afgegeven om actief in het bedrijf te blijven, ook als aandeelhouder." (Paul van Uden, oprichter en medeaandeelhouder Xolv.)

Kruger Corporate Finance (Ton Moonen en Frank Leijendekker) hebben de aandeelhouders van Xolv begeleid in de totstandkoming van de transactie, vanaf de oriënterende gesprekken tot aan closing.

De transactie werd juridisch begeleid door Windt Le Grand Leeuwenburgh.

"De verkoop van je eigen organisatie is niet alledaags voor een ondernemer, dat was het ook niet voor de aandeelhouders van Xolv. Wij zijn Kruger en Windt Le Grand Leeuwenburgh erg dankbaar voor de goede begeleiding en mooie eindresultaat." (Partners Xolv)

Kruger Corporate Finance
  • Steupelstraat 50

    3065 JE Rotterdam