Adagium - CAD Accent

Beschrijving

Adagium bracht de partijen CAD Accent en Arkance Systems bij elkaar en begeleidde het volledige traject.

In 2019 verkocht algemeen directeur Peter van Houwelingen zijn onderneming CAD Accent aan het Franse Arkance Systems. CAD Accent is in Nederland een toonaangevende leverancier in CAD-oplossingen met eigen ontwikkelde software (InfraCAD).

Gestart op de zolderkamer zo’n 20 jaar geleden kwam voor Peter de vraag hoe hij de toekomst en vooral continuïteit van CAD Accent veilig kon stellen gezien een sterk Europees veranderende markt. Door pro-actief op ontwikkelingen in te spelen kwam daarbij verkoop van de onderneming aan de orde en heeft hij Adagium ingeschakeld dit proces te begeleiden.

Door Adagium is, met Peter van Houwelingen, gezocht naar de beste potentiële koper. Uiteindelijk bleek Arkance Systems de gedroomde kandidaat. Dit kwam met name door de goede klik, een eenzelfde visie op de markt(ontwikkelingen) en daarnaast ook de geboden zekerheden en kansen voor het personeel. Beide partijen gaan dan ook met veel vertrouwen de gezamenlijke toekomst in waarbij Peter van Houwelingen een belangrijke rol blijft spelen in het bedrijf.

Adagium verzorgde de volledige begeleiding van waardebepalingen, onderhandeling en boekenonderzoek tot en met het gereed maken van de overnamedocumentatie.

Contactpersoon: Frank Schuurmans