Adagium - Topking Fingerfood

Beschrijving

Adagium bracht de partijen Topking Fingerfood en Signature Foods bij elkaar en begeleidde het volledige traject.

Topking Fingerfood is sinds 1982 actief binnen de Snack- en Fingerfoodmarkt en heeft naam gemaakt met producten als Vlammetjes, KaasTengels en VlamTosti’s. Signature Foods BV is vooral bekend met merken zoals Johma salades en Heks’nkaas. Onder de vlag van Signature Foods BV blijft Topking Fingerfood het eigen label voeren.

Adagium begeleidde oprichter Bert Roubos en zijn medeaandeelhouders van Topking Fingerfood bij deze aandelenoverdracht. Adagium heeft voor, en met het management van Topking actief gezocht naar de juiste overnamekandidaat en daarbij Topking aan Signature Foods gekoppeld. Onder de “juiste overnamekandidaat” kan verstaan worden dat, naast de koopsom van de aandelen, ook uitvoerig is gesproken over “hoe wordt de continuïteit van Topking en haar producten zoveel als mogelijk gewaarborgd?”, waarbij vrijheid van handelen van belang was. 

Adagium heeft het gehele overnameproces begeleid. Met deze overdracht wordt de groeistrategie van Topking Fingerfood verder uitgebouwd en gaat Topking met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Contactpersoon: Han Galema