Aeternus begeleidt Forque bij fusie met Vionq tot grootste AFAS partner van Nederland

Beschrijving

Met ingang van 24 juni jl. slaan consultancy clubs Forque en Vionq de handen ineen. De fusie van de twee bedrijven met vestigingen in Enter, Vianen en Eindhoven, maakt de combinatie tot de grootste AFAS implementatiepartner van Nederland.

In hun ambities hebben beide bedrijven elkaar compleet gevonden. De synergie van de fusiepartners zit zowel in de zakelijke focus op AFAS implementaties en optimalisaties, als de overeenkomst in bedrijfscultuur en strategie.

Zowel Forque als Vionq blijven voorlopig onder eigen naam opereren. In eerste instantie wordt vooral op de achtergrond gebruik gemaakt van de schaalvergroting. In de komende maanden zullen de business activiteiten zorgvuldig geïntegreerd worden. Dit zal ertoe leiden dat klanten en medewerkers straks optimaal kunnen profiteren van de ontstane synergie.

’Twee prachtige AFAS consultancy bedrijven bundelen hun krachten. Buiten het feit dat beide bedrijven als AFAS implementatiepartner actief zijn in de markt, zijn partijen ook sterk in het opzetten en implementeren van Power BI tools alsmede het leggen van datakoppelingen. Het samenvoegen van de activiteiten lijkt zonder meer een logische stap voor beide partijen. De reden dat het volgens Aeternus ook gaat slagen zit hem vooral in de geweldige fit. Het DNA va beide bedrijven sluit naadloos op elkaar aan. Het was een genoegen om het integratieproces van en voor beide partijen te mogen begeleiden.’
Peter Joosten, Managing Partner Aeternus

Forque is in dit traject begeleid door Peter Joosten, Tim Duine en Marco Jaspers van Aeternus. Wij wensen Forque en Vionq veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.