Aeternus begeleidt Xillion ICT Solutions bij verkoop aan branchegenoot Stepco

Beschrijving

Stepco neemt Xillion ICT Solutions over. Xillion ICT Solutions is gespecialiseerd in het inrichten en beheren van IT-systemen en cloud diensten. Met deze overname versterkt Stepco haar positie in de Euregio op het gebied van cybersecurity en IT-oplossingen.

Bij de keuze voor een overnamepartner was het voor de eigenaren van Xillion, Jean Huveneers en Roel Claessen belangrijk dat het zowel voor de klanten, als de medewerkers, een stap vooruit zou zijn. Dankzij de overname door Stepco krijgt het personeel de mogelijkheid verder te groeien in een grotere organisatie, die het HR-beleid goed op orde heeft.

Ook voor Xillion haar klanten heeft de overname toegevoegde waarde. Door bijvoorbeeld de bij Stepco aanwezige certificeringen en de oplossingen op het gebied van cybersecurity, waar nu een grote vraag ligt vanuit Xillion haar klanten. Omgekeerd levert Xillion aanvullende diensten, die nu nog geen onderdeel zijn van het dienstenportfolio van Stepco. Het zijn complementaire bedrijven die elkaar én hun positie binnen de Euregio versterken.

“Met de overname door Stepco kunnen wij weer terug naar onze passie en waar we energie van krijgen, namelijk ons focussen op de projecten en de techniek in plaats van het runnen van het bedrijf”
Roel Claessen, CEO van Xillion

Voor Stepco betekent de overname een versterking van het team, mooie verbreding van het klantenportfolio en een goede manier om klanten nog beter te kunnen bedienen.

“Dit proces was een perfect voorbeeld van een constructief en respectvol overdrachtsproces met een prachtig transactieresultaat. Xillion en Stepco sluiten naadloos op elkaar aan waardoor partijen kunnen uitkijken naar een mooie gezamenlijke toekomst”
Dex van Gils, Consultant Corporate Finance bij Aeternus

De eigenaren tevens aandeelhouders Van Xilion Jean Huveneers en Roel Claessen zijn in dit traject begeleid door Geert Smets en Dex van Gils van Aeternus.

Wij wensen Xillion ICT Solutions en Stepco heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.