Aeternus - Knapen Groep

Beschrijving

Een krachtige samenwerking tussen twee sterke Europese trailerfabrikanten in hun gebied.

Per 24 juni 2019 heeft Krone Commercial Vehicle Group 100% van de aandelen van de Knapen Groep overgenomen, samen met haar dochterondernemingen Knapen Trailers BV, Knapen Service BV en Trailned BV. Aeternus begeleidde hierbij Knapen Groep aan de verkoopzijde.

Als Europees marktleider in schuifvloertrailers wordt Knapen Trailers onderdeel van één van de toonaangevende Europese trailerfabrikanten en een wereldspeler in landbouwmachines. Dit betekent een krachtige uitgangspositie voor toekomstige kansen in beide sectoren. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

De achterliggende gedachte achter de overname is om de krachten te bundelen in twee sterke disciplines: de expertise van Krone in standaardtrailers en de klantgerichte maatwerk benadering van Knapen. Het uiteindelijke doel is om de absoluut beste producten en diensten voor de Europese klanten in het wegtransport aan te bieden. Voor de klanten en leveranciers betekent deze acquisitie een volgende stap op het gebied van professionaliteit in trailerbouw.