Aeternus - Protomation

Beschrijving

Op 18 juli werd de overname van het IT bedrijf Protomation aan het innovatie- en licentiebedrijf Stamicarbon, onderdeel van het beursgenoteerde Italiaanse Maire Tecnimont Group afgerond. Aeternus begeleidde de aandeelhouders van Protomation in het verkoopproces.

Protomation is een Nederlands gespecialiseerd IT-bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van softwaretoepassingen en state-of-the-art operators trainingssimulators (OTS) voor de chemische procesindustrie, met een uitgebreid track record van samenwerking met meststofproducenten.

Stamicarbon werkt al meer dan tien jaar samen met Protomation aan het ontwikkelen van softwarepakketten en OTS voor ureumfabrieken.

Protomation is sinds haar oprichting in 1999 uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van software ontwikkeling van Operator Training Simulatie (“OTS”), software voor de olie- gas en chemische proces industrie. De hoge technische kennis van Protomation en reeds jarenlange intensieve samenwerking tussen Stamicarbon en Protomation heeft geresulteerd in deze overname.

Door het in huis halen van kennis op het gebied van de nieuwste en meest up to date software ontwikkelingen binnen de markt, verstevigd Stamicarbon, onderdeel van het Italiaanse beursgenoteerde Maire Tecnimont Group, haar toekomstige propositie.