Verpakkingsspecialist Dimensio neemt branchegenoot The Box over

Beschrijving

Dimensio heeft branchegenoot The Box in Apeldoorn overgenomen. Daarmee breidt Dimensio haar portfolio verder uit als onderdeel van de groeistrategie voor de lange termijn. The Box is een specialist in blikverpakkingen en daarmee voegt Dimensio een duurzame productgroep toe aan haar productportfolio. Tony Veer zal aanblijven als CEO van The Box en samen met Dimensio doorbouwen aan een mooie gezamenlijke toekomst. Dimensio is in dit aankooptraject begeleid door Carlo Caria en Joeri Verlinden van Aeternus.

Transactie

Dimensio is een sterk groeiend verpakkingsbedrijf met een grote focus op duurzaamheid. The Box past vanwege het productassortiment erg goed bij dit thema. Caspar Jacobs, DGA van Dimensio: ‘’Wij zijn erg blij dat The Box onderdeel wordt van de Dimensio-familie. Blikverpakkingen hebben een duurzaam karakter en dat past bij de focus die wij als bedrijf hebben.’’

Duurzaamheid

The Box past dus goed binnen de strategische focus op duurzaamheid die Dimensio nastreeft. Verpakkingsexpert binnen Aeternus Carlo Caria (Adviseur corporate finance) bevestigt dat ook binnen de overnamewereld duurzaamheid een belangrijk topic is. “Zo ook voor Dimensio verpakkingen die wij hebben mogen begeleiden bij de aankoop van The Box. Een aankoopstrategie waarbij duurzaamheid één van de hoofdelementen was waaraan hun ideale kandidaat moest voldoen. Bedrijven zijn er echt bewuster mee bezig.’’

Dimensio heeft medio vorig jaar ook haar nieuwe logistieke centrum geopend. Het nieuwe distributiecentrum in Almere versterkt het commitment van de organisatie aan duurzaam en circulair ondernemen. Uniek aan dit gebouw is dat het volledig gasloos functioneert waarbij warmtepompen het pand voorzien van verwarming en koeling. Het reservoir van de sprinklerinstallatie wordt gevuld door hemelwater dat vanaf het dak wordt opgevangen. Ook is een deel van het dak voorzien van 2.000 zonnepanelen waarmee het hele pand zelfvoorzienend is.

Dimensio zet vol in op zowel elektrificatie van het interne transport alsmede eigen Euro 6 vrachtwagens. Dit jaar zijn bijvoorbeeld al 12 elektrische voertuigen aangeschaft. Het pand is voorbereid om zowel de groeiambitie als het duurzaamheidsbeleid voor de komende jaren in te kunnen vullen.