Baker Tilly adviseert de derde generatie van familiebedrijf Hagemans met aantrekken investeerder

Beschrijving

Vastgoedonderhoudsbedrijf Hagemans uit Nijmegen heeft een belangrijke stap gezet naar de toekomst door het aantrekken van investeringsmaatschappij Axeco Participaties. Met Axeco Participaties als partner is Hagemans voornemens om de komende jaren nieuwe diensten te ontwikkelen en bestaande diensten verder te optimaliseren. Baker Tilly Corporate Finance heeft Hagemans begeleid bij het realiseren van dit partnerschap. 

“De Hagemans-propositie versterken”

Hagemans biedt integrale dienstverlening voor vastgoed op het gebied van planmatig & groot onderhoud en renovatie en focust volledig op woningcorporaties. Hagemans is vooral actief in de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland. Broers Carel en Rob Hagemans zijn de derde generatie ondernemers binnen het Gelderse familiebedrijf. Continuïteit is het oogmerk van Hagemans en om dat te waarborgen is Axeco Participaties als partner aangetrokken. Het familiebedrijf kan hierdoor de Hagemans-propositie voor klanten, bewoners, werknemers, leveranciers en andere belanghebbenden versterken.

Carel Hagemans: “We zijn 60 en 56 jaar en hebben allebei geen kinderen. De tijd is aangebroken om Hagemans het best mogelijke toekomstperspectief te bieden. De geschikte manier om dat te doen, is aansluiting zoeken bij een krachtige partij, die op de lange termijn ontwikkelingspotentieel biedt. Bij het zoeken naar de juiste partner zijn we beslist niet over één nacht ijs gegaan. Uiteindelijk hebben we met volle overtuiging gekozen voor Axeco Participaties. Een club waarbij we ons thuis voelen, omdat hier visie, vakmanschap, maatschappelijke betrokkenheid én financiële slagkracht bij elkaar komen.”

Rob Hagemans besluit: “Continuïteit was, is en blijft ons oogmerk: een mooie toekomst voor Hagemans en de geweldige collega’s die daar werken. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar deze verandering is nodig om ook op de lange termijn onszelf te kunnen blijven en ons verder te ontwikkelen.”

Vergroten van de draag- en slagkracht

Een woord dat veel terugkomt in het gesprek met Carel en Rob Hagemans is schaalvergroting. “Niet als doel”, zegt Rob Hagemans. “Echt als middel. Onze klanten zijn woningcorporaties. Die kiezen ons allereerst vanwege onze toegevoegde waarde, kennis en kunde. En om de klik. Tegelijkertijd willen corporaties dat de afhankelijkheid van de samenwerking niet te groot wordt. Omdat de opgave waar corporaties voor staan steeds groter en complexer wordt en de gemiddelde projectomvang alsmaar groeit, speelt omvang en schaal toch vaker een rol. Met deze stap worden onze draag- en slagkracht simpelweg groter en zijn we in staat onze dienstverlening verder uit te breiden.”

Samen met directeur Markt & Ontwikkeling Simon Ruijs blijven de broers de directie van Hagemans voeren. “Simon zet als medeaandeelhouder zijn betrokkenheid bij het bedrijf nog meer kracht bij,” zegt Carel Hagemans. “Hagemans staat er prachtig voor en we blijven de dingen doen waar we goed in zijn: samen met woningcorporaties en ketenpartners werken aan het onderhouden, verbeteren en verduurzamen van sociale huurwoningen. Toekomst geven aan bestaand bezit, met veel aandacht voor de belangen van de bewoners.”

Investeringsmaatschappij Axeco Participaties

Axeco Participaties heeft ook belangen in de onderhoudsbedrijven Heko (regio Zuid-Holland) en ToekomstGroep (regio Noord-Holland). Zo vormt zich een steeds krachtiger platform, dat toegerust is voor de massieve opgaven waar de klanten van Hagemans voor staan. Bart Buijs en John Hak van Axeco Participaties vertellen: “Hagemans heeft het welzijn van bewoners, samenwerking met opdrachtgevers en ketenpartners, zorg voor eigen personeel en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit past perfect in onze investeringsfilosofie om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke vraagstukken. Hagemans heeft zich onder leiding van de directie sterk ontwikkeld. Wij kijken ernaar uit om het team van Hagemans te ondersteunen bij het realiseren van de ambities van het bedrijf.” 

Dienstverlening van Baker Tilly Corporate Finance

Gedurende het overnameproces is Hagemans bijgestaan door Corporate Finance-team van Baker Tilly. Lorijn van Leersum en Tijmen Bloom hebben de aandeelhouders en directie van Hagemans begeleid in het overnameproces van waardebepaling tot en met de onderhandelingen en effectuering van de transactie.

Baker Tilly Corporate Finance
  • Gebouw Sevilla, Entrada 303

    1096 ED Amsterdam