Baker Tilly Corporate Finance adviseert Nord Lommerse Flower Bulb Group

Baker Tilly Corporate Finance adviseert Nord Lommerse Flower Bulb Group

Beschrijving

Bloembollenpreparatie- en handelsbedrijf Nord Lommerse Flower Bulb Group uit Hillegom heeft eind vorig jaar Smart Impact Investment als nieuwe partner aangetrokken. Baker Tilly Corporate Finance heeft de aandeelhouders van Nord Lommerse Flower Bulb Group begeleid bij het realiseren van dit partnerschap.

Nord Lommerse Flower Bulb Group

Nord Lommerse Flower Bulb Group is een familiebedrijf dat al vele generaties in handen is van de families Lommerse en De Wit. Nord Lommerse Flower Bulb Group is een preparatie- en handelsbedrijf gevestigd in Hillegom met een eigen kwekerij in Anna-Paulowna. De onderneming is actief op het gebied van telen, verhandelen en prepareren van bloembollen, waaronder tulpen- en hyacintenbollen. Daarnaast teelt Nord Lommerse Flower Bulb Group onder contract in de diverse teeltgebieden in Nederland en andere productiegebieden wereldwijd. In Nederland is de onderneming de grootste handelaar in tulpen voor de professionele gebruiker. Nord Lommerse Flower Bulb Group staat vooral bekend om haar brede assortiment aan bloembollen, waardoor zij hun klanten een one-stop-shop kunnen bieden. Door de jaren heen is het familiebedrijf uitgegroeid tot een internationale toonaangevende speler.

Om de internationale groeiambitie te kunnen realiseren is Smart Impact Investment aangetrokken als partner. De onafhankelijke investeringsmaatschappij ondersteunt het bedrijf met kennis, kunde en kapitaal om de volgende groeifase van het bedrijf te waarborgen.

CEO Erik Lommerse: “Voor Nord Lommerse Flower Bulb Group is het tijd voor de volgende fase. Samen hebben we het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is en willen we onze wereldwijde footprint verder uitbreiden. Om de continuering én groei te waarborgen, met behoud van kwaliteit en service, zijn wij op zoek gegaan naar een sterke partner, die is gevonden in Smart Impact Investment.”

Smart Impact Investment is een onafhankelijke participatiemaatschappij die zich richt op gezonde ondernemingen met groeiambities in de Agri & Foodsector. Harko Buringh van Smart Impact Investment: “Nord Lommerse Flower Bulb Group is een oer-Hollandse onderneming met een goede reputatie en een mooi toekomstperspectief. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking bij de realisatie van de verdere groeistrategie van de onderneming.”

De rol van de familie Lommerse en De Wit blijft gewaarborgd. Zij blijven actief als aandeelhouder en directie van de onderneming, terwijl ze ook het vertrouwde aanspreekpunt blijven voor leveranciers, kwekers en klanten.

 

Baker Tilly Corporate Finance
  • Gebouw Sevilla, Entrada 303

    1096 ED Amsterdam