Baker Tilly begeleidt en adviseert Zonel Energy 2Artboard 91

Baker Tilly begeleidt en adviseert Zonel Energy

Per 28 april 2021 heeft Joulz de Nederlandse aanbieder van zonne-energiesystemen Zonel Energy overgenomen. Zonel Energy is in het verkooptraject bijgestaan door het Corporate Finance-team van Baker Tilly.

Zonel Energy

Zonel Energy zet zich sinds 2010 in voor een verduurzaming van de leefomgeving door het leveren en installeren van zonne-energiesystemen. Zonel Energy biedt totaaloplossingen voor zonnedaken en zonneparken waarmee ondernemers op energiekosten kunnen besparen en rendement behalen. Daarnaast adviseert Zonel Energy op het gebied van subsidieaanvragen, financiering, verzekering, ontwerp en techniek. Met de overname door Joulz krijgen de klanten van Zonel Energy de mogelijkheid om naast zonne-energie te worden bijgestaan voor hun complete energie-infrastructuur met de producten en diensten van Joulz.

Arice Kuijpers (CEO Zonel Energy) is blij met de acquisitie: “Als onderdeel van Joulz, kunnen we geïntegreerde energieoplossingen aanbieden en breder in de markt opereren. Hiermee kunnen we een nog grotere bijdrage leveren aan de energietransitie.”

Joulz

Joulz is een netwerkonderhoudsbedrijf en levert infrastructuurdiensten, meetdiensten en laadoplossingen. In 2019 werd Joulz gekocht door de Britse investeringsmaatschappij 3i Infrastructure. Als onderdeel van 3i is dit de tweede aankoop van Joulz in de Nederlandse markt. In 2020 nam Joulz de Nederlandse tak van de laadpaaloperator Greenflux over. Met de acquisitie van Zonel Energy versterkt Joulz haar strategische positie op het gebied van energie-infrastructuren.

 

“Met de aankoop van Zonel volgen wij onze missie: zakelijke klanten helpen om hun energie-ambitie te realiseren. In de energietransitie van onze klanten bieden we nu ook zonnestroom-installaties aan. Sinds we onderdeel zijn van 3i hebben we meer mogelijkheden om te groeien. Zo worden we de toonaangevende aanbieder van energie-infrastructuren in Nederland. Joulz doet meer dan energiemeters plaatsen en werken aan de energie-infrastructuur. We leggen bijvoorbeeld ook laadpleinen aan en realiseren zonneparken. Joulz is ambitieus en deze aankoop zal zeker niet de laatste zijn.” – Jan Verheij (CEO Joulz)

Baker Tilly Corporate Finance

Gedurende het overnameproces is Zonel Energy bijgestaan door Corporate Finance-team van Baker Tilly. Lorijn van Leersum en Jardi Jansma hebben de aandeelhouders en directie van Zonel Energy begeleid in het overnameproces van waardebepaling tot en met de onderhandelingen en effectuering van de transactie.

Datum van de deal: 2021-04-28