Baker Tilly Corporate Finance - Bosan B.V.

Beschrijving

Sportleverancier Bosan overgenomen door Franse branchegenoot Abeo
Het Nederlandse Bosan, een producent en leverancier van sportinstallaties, is ingelijfd door Abeo, een Frans beursgenoteerd bedrijf dat binnen dezelfde branche actief is. Lorijn van Leersum van Baker Tilly Berk Corporate Finance begeleidde de aandeelhouders van Bosan B.V. bij de verkoop van 100% van de aandelen aan ABEO S.A.

Het Nederlandse familiebedrijf Bosan is producent en leverancier van sportinstallaties. Als fabrikant heeft Bosan het gehele proces van ontwerp tot productie in eigen beheer. Binnen het assortiment vallen toestellen voor zowel de sport als het bewegingsonderwijs, met daarnaast ook een ruim aanbod aan gangbare sport- & spelmaterialen. Denk bijvoorbeeld aan turntoestellen, klimwanden, wandbekleding of basketbal- of tennisinstallaties. Het bedrijf opereert internationaal met een kantoor in Haaksbergen en vanuit België met een kantoor in Melle. Het bedrijf bestaat uit circa 75 medewerkers en realiseerde afgelopen jaar een omzet van bijna 11 miljoen.

Richard en Marieke Ten Bos, het managementteam achter Bosan, verklaren: “We zijn erg blij met deze fusie, die de toekomst van Bosan voor zowel haar klanten als werknemers zal verzekeren. Deze voortgezette transactie met een groep zoals die van ABEO zal Bosan ook in staat stellen om uit te breiden naar nieuwe markten”. 

Het Franse ABEO, een wereldleider in sport- en vrijetijdsuitrusting, is gespecialiseerd in de productie en verkoop van sportartikelen. De activiteiten zijn onderverdeeld in drie divisies: gymnastiek en andere sporten, klimmuren, en kleedruimten. ABEO is met 1300 medewerkers, waarvan 400 in Frankrijk, verspreid over 34 locaties. De groep behaalt 30% van haar omzet in Frankrijk, 52% in Europa en 18% in de rest van wereld.

Sinds de beursgang van Abeo in 2016 heeft het bedrijf vol ingezet op een ‘buy-and-build’ groeistrategie. De overname van Bosan was alweer de zesde overname in zestien maanden tijd, waarmee Abeo zijn totale inkomsten ziet groeien tot 180 miljoen.

Baker Tilly Corporate Finance
  • Gebouw Sevilla, Entrada 303

    1096 ED Amsterdam