Baker Tilly begeleidt ICT-dienstverlener CAPE Groep bij overname softwarespecialist

Baker Tilly begeleidt ICT-dienstverlener CAPE Groep bij overname softwarespecialist

Beschrijving

De ICT-dienstverlener CAPE Groep heeft per 26 maart 2021 de aandelen van Carthago ICT overgenomen. De overname past uitstekend binnen de strategie van CAPE Groep, gericht op een sterke versnelling in het realiseren van de groeiambities.

“Wij zijn in deze strategische overname bijgestaan door het team van Baker Tilly Corporate Finance. Hun specialistische kennis is zeer waardevol voor ons geweest. Bovendien was het erg prettig dat wij op ieder moment een beroep op hen konden doen. Dat heeft zeker bijgedragen aan deze transactie.”’, aldus Rob ter Brugge (CEO van CAPE  Groep).

CAPE Groep – De digitale transformatiepartner  

CAPE Groep is al ruim 20 jaar een innovatieve consultancy organisatie in digitale transformatie die strategische thema’s naar wendbare oplossingen vertaalt. De onderneming is vanuit Enschede landelijk actief in IT-strategie, ontwerp, realisatie en beheer van maatwerksystemen op basis van low code met een sterke branchefocus op transport en logistiek, agrifood en bouw. Ruim 100 medewerkers werken dagelijks voor gevestigde namen zoals PostNL, HST Groep, BAM, Huuskes en Plegt Vos.

“Het samenwerken met ambitieuze ondernemers geeft ons werk extra kleur. We hebben met veel plezier samengewerkt met Rob en Niek in dit traject. We kijken er naar uit om hen ook bij toekomstige groei te mogen bijstaan.” - Willem Jan Bittink (Baker Tilly)

Carthago ICT – Specialist in softwareontwikkeling

Carthago ICT is al ruim 22 jaar specialist in softwareontwikkeling op basis van state-of-the-art technologieën,  architectuur, cybersecurity en cloud. Landelijk adviseert én realiseert Carthago ICT de voorgestelde oplossingen en neemt deze in beheer. Met een team van 50 medewerkers realiseert Carthago vanuit haar vestigingen in Hengelo en Veenendaal innovatieve oplossingen voor haar klanten zoals Wolter Kluwer, Thales en Akzo.

“Carthago ICT is verankerd in de regio en landelijk actief met op Microsoft en Java gebaseerde dienstverlening. Met haar hoogopgeleide medewerkers is het echt een partner voor haar klanten en een bijzonder mooie aanvulling op de dienstverlening van CAPE Groep.’’ - Rob ter Brugge (CEO van CAPE Groep)

Beide bedrijven hebben een sterke oriëntatie op procesoptimalisatie en waarde creatie voor klanten. CAPE Groep en Carthago ICT bundelen hun krachten. Het management van beide bedrijven blijft vanuit eigen merk en identiteit verantwoordelijk voor het uitbouwen van de ondernemingen.

“Met CAPE Groep hebben we een strategische partner die onze ambities deelt en aanvullende diensten aanbiedt. CAPE Groep draagt bij aan de verbreding van ons technologieaanbod en helpt ons om het beste talent aan te trekken en te ontwikkelen met behoud van onze identiteit en cultuur. We zijn er trots op om deel uit te maken van een no-nonsense bedrijf waar kwaliteit van service en klanttevredenheid centraal staan.” - Herman Welleweerd (Algemeen Directeur bij Carthago ICT)

 

Quote door adviseur

“Het samenwerken met ambitieuze ondernemers geeft ons werk extra kleur. We hebben met veel plezier samengewerkt met Rob en Niek in dit traject. We kijken er naar uit om hen ook bij toekomstige groei te mogen bijstaan.” 

Baker Tilly Corporate Finance
  • Gebouw Sevilla, Entrada 303

    1096 ED Amsterdam