Baker Tilly voert due diligence uit bij acquisitie DELOS

Beschrijving

Het Baker Tilly Corporate Finance-team begeleidde Delos Bouwgroep in het financiële- en fiscale due diligence proces voor de acquisitie van Aluvo en Bouwgroep. Met deze acquisitie breidt Delos haar bouwactiviteiten verder uit met het aanbod van aluminium raamkozijnen, deuren en gevelsystemen en de productie van houtskeletbouw.

Eigenaar Adriaan Visser kocht Delos Bouwgroep in 2017. De corona-crisis zorgde vervolgens voor een verslechtering van de financiële resultaten in 2020. Toch slaagde de ondernemer er de afgelopen jaren in om het bouwconcern weer te laten groeien. Dit kwam onder meer door het afstoten van diverse bedrijfsonderdelen, het verkopen van vastgoed en het faillissement van een belangrijk bedrijfsonderdeel. Om Delos verder te laten groeien en bouwactiviteiten breder te ontwikkelen, viel het oog op Aluvo en Bouwgroep. Met als resultaat een succesvolle acquisitie in 2022.

Houtskeletbouw en aluminium systemen

Bouwgroep bestaat voornamelijk uit de ondernemingen Rens Bouw en Vechtdal Bouw, beide gespecialiseerd in de productie van houtskeletbouw. De productie hiervan gebeurt in Polen en de montage in Nederland. Met de overname van Bouwgroep ontwikkelt Delos zich verder op het gebied van duurzame houtskeletbouw en is een uitbreiding naar de Poolse markt mogelijk.

Aluvo bestaat uit twee entiteiten, één in Nieuwleusen en één in Apeldoorn. Gezamenlijk zijn zij sinds de oprichting in 1972 gespecialiseerd in de productie, verkoop, engineering en montage van aluminium raamkozijnen, deuren en gevelsystemen. De aluminium systemen van Aluvo worden gebruikt in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten in heel Nederland. Met de overname van Aluvo versterkt Delos haar positie in de woning- en utiliteitsbouw.

Corporate Finance – team van Baker Tilly voert due diligence

In opdracht van Delos Bouwgroep voerde het Corporate Finance-team van Baker Tilly de financiële- en fiscale due diligence werkzaamheden uit onder leiding van Pierre Satink en Tommy Haans. Op basis van de doorgevoerde due diligence, creëerde Baker Tilly een uitgebreid overzicht en kritisch perspectief voor Delos, die goed de risico’s weergeven op de korte- en lange termijn.

Baker Tilly Corporate Finance
  • Gebouw Sevilla, Entrada 303

    1096 ED Amsterdam