Baker Tilly Corporate Finance begeleidt verkoop M&O Techniek

Baker Tilly Corporate Finance begeleidt verkoop M&O Techniek

Beschrijving

Per 1 oktober 2021 behoort familiebedrijf M&O Techniek uit Wormer tot de Van Losser Installatiegroep. Van Losser Installatiegroep breidt hiermee haar positie in West-Nederland uit. Alle medewerkers van M&O Techniek blijven werkzaam binnen de onderneming en de werkzaamheden worden voortgezet onder eigen naam. Het Baker Tilly Corporate Finance-team heeft M&O Techniek bijgestaan in de verkoop van de onderneming.

M&O Techniek: ‘Professionaliseren en uitbreiden’

In 1955 wordt de installatietechniek onderneming Meijns opgericht. Het bedrijf werd overgedragen van vader op zoon en ondertussen staat de derde generatie Meijns aan het roer. In 1997 is de onderneming gefuseerd met Ofman Installatietechniek, waarna de onderneming verder ging onder de naam M&O Techniek. Ondertussen zijn er ruim 50 medewerkers in dienst.

M&O Techniek, gevestigd in Wormer, richt zich al ruim 66 jaar zich op woningbouw en utiliteit in het westen van het land. Voorheen betroffen de activiteiten voornamelijk CV-werkzaamheden. Ondertussen, ligt de primaire focus op het verduurzamen en het gasloos maken van vastgoed. De onderneming is een totaalinstallateur in duurzame oplossingen, denk hierbij aan het installeren van warmtepompinstallaties en klimaatsystemen maar ook aan badkamers.

Met het oog op de toekomst en de continuïteit van het familiebedrijf heeft M&O Techniek goed nagedacht over deze vervolg stap. Van Losser Installatiegroep bleek de passende partij, die zich ook kenmerkt door een familiecultuur. Nu M&O Techniek onderdeel is van een groter collectief, kan het zich verder professionaliseren en haar werkzaamheden uitbreiden. De overname zal naar verwachting dan ook een positieve bijdrage leveren aan de continuïteit van het bedrijf en de werkgelegenheid in de Zaanstreek. Naast het installatiebedrijf is ook Baderie M&O Techniek onderdeel geworden van de van Losser Installatiegroep.

Overname door Van Losser Installatiegroep

In 1971 is van Losser Installatiegroep, gevestigd in Rijssen, opgericht en ondertussen is het familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met circa 500 medewerkers. Deze snelle groei is voornamelijk gerealiseerd door een 12 tal overnames, allemaal binnen de elektra- en installatietechniek. Op deze manier heeft de onderneming kunnen groeien tot specialist in alle facetten binnen haar segment. Van Losser Installatiegroep bediend verscheidene klanten, zowel particulier als zakelijk. Denk hierbij aan bouwbedrijven, gemeentelijke instellingen, adviesbureaus, overheidsinstanties en woningcorporaties. Van Losser Installatiegroep beschikt over een eigen Prefab- en vloerverwarmingsfabriek, waar alle vestigingen gebruik van maken. Met de overname van M&O Techniek kan de onderneming zich verder uitbreiden in West-Nederland.

Begeleiding door Baker Tilly Corporate Finance

M&O Techniek werd begeleid door het Corporate Finance-team van Baker Tilly. Lorijn van Leersum, Jardi Jansma en Krista Jansen hebben de onderneming geadviseerd in het verkooptraject: van het opstellen van de verkoopdocumentatie tot en met de onderhandelingen, due dilligence onderzoek en effectueren van de transactie. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of dien een terugbelverzoek in.

Baker Tilly Corporate Finance
  • Gebouw Sevilla, Entrada 303

    1096 ED Amsterdam