Corporate Finance adviseert DELA bij verkoop zeven crematoria

Beschrijving

Het Corporate Finance-team van Baker Tilly heeft DELA bijgestaan in het verkooptraject van de zeven crematoria die door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) verkocht moesten worden na de overname van Yarden in 2021.

Het Franse uitvaartconcern Funecap wordt de nieuwe eigenaar van de locaties, die verspreid zijn over Nederland. Baker Tilly heeft in samenwerking met Cushman & Wakefield, Taylor Wessing en Linklaters gezocht naar een geschikte koper en het verkooptraject in elk facet begeleid.

Overname van Yarden

Op 3 augustus 2021 heeft de ACM de overname van uitvaartonderneming Yarden door DELA goedgekeurd. Voorwaarde voor de overname was de verkoop van zeven crematoria om te voorkomen dat DELA in sommige regio’s te groot zou worden. Het gaat om de voormalige Yarden crematoria in Beuningen, Heerlen, Groningen, Schagen, Utrecht en Venlo-Blerick. Het DELA crematorium in Spijkenisse is daarnaast ook verkocht.

Begeleiding door Baker Tilly

De adviseurs van Baker Tilly hebben zich gefocust op het opstellen van de verkoopdocumentatie, het zoeken van een passende partij alsmede de onderhandelingen en het due dilligence onderzoek. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door een multidisciplinair team van Baker Tilly-consultants van Corporate FinanceEmployment Advisory en IT Advisory.

Op 12 mei 2022 heeft de ACM de verkoop van de zeven crematoria aan de Franse uitvaartonderneming Funecap goedgekeurd. “Voor de Nederlandse uitvaartmarkt is het goed dat er een nieuwe partij bij komt. Het houdt ons scherp” aldus Edzo Doeve, algemeen directeur DELA.

Doeve is blij dat de zeven crematoria overgaan naar één koper: “De nabestaanden in de betrokken regio’s kunnen erop rekenen dat de uitvaartdienstverlening, door de hoge kwaliteitsstandaard van Funecap, op hetzelfde hoge niveau doorgaat. Voor de medewerkers betekent dit dat er duidelijkheid is over hun toekomst.”

Funecap in Nederland

Het in Parijs gevestigde Funecap is opgericht in 2010 en momenteel de op een na grootste speler op het gebied van begrafenissen en crematoria in Frankrijk met 200 uitvaartcentra en 50 crematoria. Momenteel is het bedrijf actief in vier landen en met de overname voldoet Funecap aan haar lange termijnstrategie om verder te groeien in Europa.

Xavier Thournieus en Thierry Gisserot (oprichter en algemeen directeur) vertellen: “De overname van deze crematoria in Nederland past perfect in onze lange termijnstrategie. Met onze hoge kwaliteitseisen en de beste teams door heel Europa komen we tegemoet aan de behoeften van nabestaanden.”

Baker Tilly Corporate Finance
  • Gebouw Sevilla, Entrada 303

    1096 ED Amsterdam