Corporate Finance begeleidt verkoop van Roma Nederland

Beschrijving

Roma Nederland zet de volgende stap naar de toekomst. Het bedrijf, gevestigd in Raamdonksveer, behoort per direct tot de Cold Care Group, onderdeel van NewPort Capital.

De groep, waar ook Koel Isolatie Maatschappij Nederland B.V. (“K.I.M. Nederland”) onderdeel van is, realiseert koel- en vrieshuizen en overige geconditioneerde ruimten voor bedrijven in diverse sectoren. Het Corporate Finance-team van Baker Tilly heeft Roma bijgestaan in het verkooptraject.

Sterke match in visie en toekomstplannen

Roma ontwerpt en monteert sandwichpanelen binnen de geconditioneerde systeembouw. Ook leveren zij bijbehorende koel- en vriesdeuren en koel- en vriescontainers uit een eigen productielocatie. Deze activiteiten sluiten naadloos aan op de visie en de toekomstplannen van de Cold Care Group. Door de combinatie met K.I.M. Nederland ontstaat de absolute Nederlandse marktleider in de gespecialiseerde niche van het bouwen van koel- en vrieshuizen met isolatiesysteempanelen.

Paul Pallandt, commercieel directeur van Roma licht toe: “Met de samenwerking met K.I.M. Nederland en NewPort staan wij aan de start van een nieuw hoofdstuk in de historie van ons bedrijf; opgericht in 1978, waar Herman van Leeuwen, Johan Woestenberg en ikzelf meer dan 30 jaar betrokken bij zijn. Eerst als werknemers en later ook als aandeelhouders.”

“De toevoeging van Roma’s ‘state-of-the-art’ productielijnen voor de fabricage van isolerende deuren en omkastingen, zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe innovaties in toepassingen en ontwerpen die ten gunste komen van onze gezamenlijke klanten”, vertelt Paul. “Wij voelen een sterke culturele match met de directie van K.I.M. Nederland en hebben diep respect voor haar vakkundige en loyale groep van werknemers. Johan, Herman en ik zijn dan ook zeer verheugd om als één team samen te werken met K.I.M. Nederland, onder de paraplu van de Cold Care Group. Wij zullen blijvend verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering van Roma en treden tevens toe als aandeelhouders in de Cold Care Group.”

Krachten bundelen in de Cold Care Group

Het vormen van de Cold Care Group is een belangrijke stap in de buy-and-build groeistrategie van NewPort en volgt op haar investering in K.I.M. Nederland in april 2021. NewPort ziet enorm groeipotentieel in de ‘cold store’-industrie en de toenemende vraag naar koel- en vrieshuizen en overige geconditioneerde ruimten voor bedrijven in de food-, pharma-, distributie- en transportsector.

Han Reinders, lid van de Raad van Commissarissen van de Cold Care Group en voormalig directeur-grootaandeelhouder van K.I.M. Nederland, vertelt:

“Roma is sinds jaar en dag een zeer gerespecteerde branchegenoot van K.I.M. Nederland, het bedrijf dat is opgericht door mijn vader in 1968. Met haar zeer complementaire product portfolio en dienstenpakket is Roma een geweldige partner voor K.I.M. Nederland. Ik ben dan ook zeer trots dat beide bedrijven nu hun krachten bundelen als onderdeel van de Cold Care Group en daarmee een historische gebeurtenis markeren.”

Begeleiding door het Corporate Finance-team van Baker Tilly

Roma is begeleid door het Corporate Finance-team van Baker Tilly bestaande uit Mark Goderie, Tijmen Bloom en Marcel Ploegsma. Baker Tilly heeft hen bijgestaan bij het opstellen van de verkoopdocumentatie, de onderhandelingen, de begeleiding van het due diligence onderzoek en effectueren van de transactie.

Baker Tilly Corporate Finance
  • Gebouw Sevilla, Entrada 303

    1096 ED Amsterdam