Baker Tilly Corporate Finance begeleidt verkoop van distributie BestPartner

Baker Tilly Corporate Finance begeleidt verkoop van distributie BestPartner

Beschrijving

Per 17 januari neemt de Smaakspecialist de distributie van de (glutenvrije) voedingsmiddelenmerken over van BestPartner, onderdeel van de transactie zijn onder andere de merken SamMils, Emco, Vitabella en Coppenrath. Met deze overname breidt de Smaakspecialist haar marktpositie uit. De producten van BestPartner vormen een mooie aanvulling op het productportfolio van de Smaakspecialist. Het team van Baker Tilly Corporate Finance heeft BestPartner bijgestaan in de verkoop van de onderneming.

BestPartner biedt een breed assortiment aan gecertificeerde glutenvrije producten aan. De onderneming heeft het alleenverkooprecht op een verscheidenheid aan merken van glutenvrije voeding. Ook is BestPartner actief op het gebied van productinnovatie in samenwerking met (internationale) voedingsmiddelenproducenten. Door de jaren heeft de onderneming een goede reputatie opgebouwd en zich ontwikkeld tot een gerenommeerde partij op het gebied van glutenvrije voedingsmiddelen. De in Waalwijk gevestigde onderneming beschikt over een waardevol internationaal netwerk.

De Smaakspecialist is actief in de ontwikkeling, productie en distributie van duurzame voedingsmiddelen. Met inachtname van mens, dier en natuur maakt de Smaakspecialist producten die te vinden zijn in supermarkten. Enkele merknamen waaronder de producten aangeboden worden zijn Smaakt, BioToday en RAW Organic Food. De Smaakspecialist betrekt sinds het voorjaar van 2020 Landgoed Luchtenburg te Ulvenhout. Sinds de oprichting in 2004 is de onderneming uitgegroeid tot een organisatie bestaande uit ruim dertig medewerkers.

Overname door de Smaakspecialist

Met de overname van BestPartner gaat een wens in vervulling voor de Smaakspecialist. De Smaakspecialist geeft door de overname invulling aan haar missie tot internationale expansie. BestPartner geniet een uitgebreide portefeuille aan internationale contacten. 'We zijn blij met de kennis en kunde in dit team. We kijken er ontzettend naar uit om onze schaalgrootte uit te breiden met de komst van BestPartner. Dit maakt ons sterker in de keten. Wij kijken er enorm naar uit om het assortiment van BestPartner te integreren in de Smaakspecialist!', aldus Pieter Dirven, oprichter van de Smaakspecialist.

Begeleiding door Baker Tilly Corporate Finance

BestPartner werd begeleid door het Corporate Finance-team van Baker Tilly onder leiding van Mark Goderie in het verkooptraject. Baker Tilly Corporate Finance is in staat om ondernemingen bij te staan gedurende het gehele (ver)koopproces: van het opstellen van de verkoopdocumentatie tot en met de onderhandelingen, due diligence onderzoek en effectueren van de transactie.

Baker Tilly Corporate Finance
  • Gebouw Sevilla, Entrada 303

    1096 ED Amsterdam