Business & Support - BKC Boeters Ketel Constructie B.V.

Beschrijving

BKC Boeters Ketel Constructie B.V. (BKC) is een 1938 opgericht familiebedrijf dat vanaf 2000 door Rob Boeters wordt bestuurd, de derde generatie binnen de familie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het fabriceren van warmwater- en lagedrukstoomketels die hoofdzakelijk in de wereldwijde glastuinbouw worden toegepast.

De verkoop van het bedrijf had twee grondslagen. Ten eerste een strategische die te maken heeft met ontwikkelingen in de markt en ten tweede had de huidige bestuurder geen opvolger binnen de familie.

Koper
De aandelen van het bedrijf BKC zijn verkocht aan Groeneveld Exploitatie B.V., een familiebedrijf van de familie Groeneveld uit Boskoop. Dit bedrijf is actief in de bouw van opslagtanks voor tuinbouw en industrie. Na jarenlange samenwerking tussen BKC en Groeneveld was de aankoop voor hen een logisch strategische stap waarmee zij hun concurrentiepositie op de markt hebben verstevigd. De overname van aandelen BKC zal de komende jaren gefaseerd worden uitgevoerd. Boeters zal de directie over BKC tijdens deze fasering blijven voeren.

Business & Support heeft de aandeelhouder van BKC strategisch geadviseerd en begeleid bij het realiseren van deze transactie, welke op 20 december 2018 is afgerond.

Business & Support
  • Dijkstraat 79

    2675 AW Honselersdijk