Geleidelijke overname HedoN Electronic Developments door Robert-Jan Vreeburg

Beschrijving

Robert-Jan Vreeburg heeft een management buy-in (mbi) gerealiseerd bij het bedrijf HedoN electronic developments (www.hedon.nl) in Delft. Robert-Jan zal via een gefaseerde overname de aandelen van de 3 oprichters van het bedrijf overnemen. Tijdens een eerste kennismakingsperiode van 6 maanden, die vooraf ging aan de definitieve transactie, waarbij Robert-Jan als volwaardig directielid werkzaam was, werd de verwachting voor een vruchtbare samenwerking en succesvolle overname voor beide partijen snel bevestigd.

HEDON

HedoN is een, in Delft gevestigd, bedrijf dat high-tech elektronica ontwikkelt en produceert. HedoN startte 35 jaar geleden als spin-off van de Technische Universiteit Delft en heeft in de loop der jaren een gestage groei laten zien. Gevestigd op het Delftech park, blijft HedoN in de nabijheid van de laatste technologische ontwikkelingen en omringd door nieuw technisch talent. In de loop der jaren is HedoN de technology partner geworden van zowel bedrijven in het midden- en kleinbedrijf als van internationale beursgenoteerde ondernemingen. Als technology partner participeert en investeert HedoN mee in de ontwikkeling van nieuwe producten voor haar klanten.

MANAGEMENT BUY-IN

Robert-Jan Vreeburg heeft een technische opleiding genoten (Dr. in de Chemie) waarna hij in uiteenlopende internationale management en directie functies bij toonaangevende bedrijven heeft vervuld, o.a. bij Shell en in de voedingssector. Voor Shell heeft hij ook 7 jaar in Engeland gewoond.

BuyInside is voor Robert-Jan actief op zoek gegaan naar een technisch productie- en ontwikkelbedrijf, waar naast opvolging behoefte was aan nieuw commercieel elan, managementervaring en ondernemerschap om het bedrijf de volgende groeifase te kunnen laten doormaken. De belangrijke ‘klik’ tussen de aandeelhouders en Robert-Jan heeft relatief snel geresulteerd in de keuze voor een gefaseerde overname.

Bij HedoN zal Robert-Jan zich concentreren op het uitbouwen van de bestaande relaties en business development. De huidige eigenaren blijven op de achtergrond nog een adviserende rol vervullen.

ROL BUYINSIDE:

·      Zoekprofiel opstellen

·      Zoekproces en bemiddeling

·      Eerste contact

·      Waardering

·      Onderhandelingen

·      Financiering

·      Finaliseren transactie