BuyInside begeleidt Casper de Nooijer bij management buy-in Bamboo

BuyInside begeleidt Casper de Nooijer bij management buy-in Bamboo

Beschrijving

Casper de Nooijer is via een management buy-in, samen met een tweetal investeerders, eigenaar geworden van Bamboo Import Europe. Daarvoor vervulde hij onder andere management- en bestuursfuncties bij Heineken, PwC en Audax.

Casper meldde zich bij BuyInside met de wens om op zoek te gaan naar passend bedrijf ter overname. Een bedrijf waarin een combinatie van consumentenproduct, duurzaam en marketing belangrijk was. Na gesprekken met diverse targets, kon BuyInside ook Bamboo aan Casper voorstellen. Daarbij bleek de klik met de 2 eigenaren en de ervaring van Casper, die dit bedrijf juist nodig had om door te groeien naar een volgende fase, van doorslaggevend belang te zijn. Casper zal zich met het team van Bamboo de komende tijd gaan richten op geografische expansie, uitbreiding van het assortiment en optimalisatie van de supply chain.

Bamboo Import Europe

Bamboo Import Europe is de grootste importeur en verkoper van bamboe(producten) voor consumenten in de Europese Unie. Op dit moment zijn er 14 verkooppunten in Europa. De onderneming is Europees marktleider op het gebied van bamboeproducten voor in de tuin en breidt het assortiment – dat momenteel uit ongeveer 300 verschillende producten bestaat – gestaag uit met producten voor binnen.

Bamboo Import Europe koopt zijn producten rechtstreeks bij de bron – onder andere in Azië, Zuid-Amerika en Europa -en verkoopt online en vanuit het magazijn in Beverwijk aan voornamelijk particulieren. Duurzaamheid staat centraal binnen de organisatie. Zo is de volledige supply chain per saldo CO2-negatief. Van leveranciers wordt bovendien verwacht dat zij bamboeboeren eerlijke prijzen betalen voor hun grondstoffen.