Management buy-in Betronic

Beschrijving

Jasper de Jonge is via een management buy-in medeaandeelhouder geworden van het snelgroeiende business-to-business techbedrijf Betronic in Amsterdam.

Jasper heeft, voordat hij deze management buy-in realiseerde, carrière gemaakt in de internationale logistieke sector, waar hij diverse internationale directiefuncties heeft bekleed. Jasper wilde gaan ondernemen via een overname en schakelde daarvoor BuyInside in. Via een gedegen profileringstraject en gerichte search bracht BuyInside Jasper in contact met de eigenaar van Betronic, die op zoek was naar een mede-ondernemer om het bedrijf samen naar een volgende groeifase te brengen.

Betronic (betronic.nl) ontwikkelt en produceert innovatieve elektronische producten/halffabricaten die de eindproducten van de klant onderscheidend maken. Betronic richt zich op een niche van fabrikanten (bijv. van E-bikes, verwarmings- en energiesystemen), die niet over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om dergelijke technologie zelf te ontwikkelen en produceren. De ontwikkeling wordt gedaan in Amsterdam, de productie vindt plaats in Suzhou (CN) en Zwaag. Betronic heeft 130 werknemers.