Management buy-in Bomacon

Beschrijving

BuyInside heeft MBI-kandidaat Ton van Cranenbroek bemiddeld bij de volledige overname van Bomacon BV (www.bomacon.nl).

Bomacon B.V.

Bomacon B.V. is met ruim 20 medewerkers gespecialiseerd in grootverspanende bewerkingen en vervaardiging van machineonderdelen, machines en diverse constructies. Vanuit dit bedrijf worden middelgrote tot zeer grote producten gefreesd en gedraaid door middel van CNC frees- en draaimachines. Daarnaast biedt de constructieafdeling de mogelijkheid om lassamenstellingen compleet naar wens van de klant zelf samen te stellen, te bewerken en/of ook verder te assembleren. Bomacon is onderscheidend door het leveren van vakmanschap en klanten te ontzorgen door middel van een totaalpakket.

Via BuyInside kwam Ton in contact met de adviseur van Bomacon. Na goede eerste gesprekken en direct een klik met eigenaar Pieter Boots heeft BuyInside Ton verder geadviseerd in de onderhandelingen, financiering en uiteindelijke overname, welke binnen een termijn 5 maanden na de eerste ontmoeting werd gerealiseerd.

MBI-KANDIDAAT

Ton (42 jr) heeft een ruime achtergrond in de B2B maakindustrie in de verspaning en machinebouw. Na 10 jaar actief te zijn geweest in de aerospace-industrie (Jamo Precision Components: new part manufacturing van vliegtuigmotor-onderdelen) gevolgd door diverse jaren bij Roosen Industries (high end machining tbv medical, defence en klant-specifieke machinebouw) en enig interim-werk bij Kuhn (machinebouw agri) vond hij de tijd rijp om nu daadwerkelijk de stap naar het zelfstandig ondernemerschap te maken.

Ton: “Opgegroeid in een boerengezin waarin aanpakken / meehelpen en initiatief nemen gewoon is, heb ik altijd al de behoefte gehad om ooit voor mezelf te beginnen.

Verder vond ik dat door het werken bij een ander bedrijf ik in korte tijd meer zou leren dan als dat ik direct voor mezelf zou zijn begonnen. Bij hen heb ik altijd gehandeld en mezelf ingezet vanuit het perspectief “wat zou het beste voor het bedrijf zijn; wat zou ik doen, als het van mij zou zijn”. Door deze mentaliteit en inzet heb ik diverse kansen/uitdagingen gekregen en ook genomen om iedere keer weer een stap te kunnen maken”.

ROL BUYINSIDE

·      Zoekproces

·      Eerste contact

·      Waardering

·      Onderhandelingen

·      Financiering

·      Finaliseren transactie