Management buy-in Hoogenboom Valves

Beschrijving

Hoogenboom Valves uit het Zeeuwse Kapelle is overgenomen door ondernemer Gert Quint. Via een management buy-in is Gert volledig eigenaar geworden van Hoogenboom.

HOOGENBOOM VALVES

Hoogenboom is een Nederlands ingenieursbureau en constructiebedrijf, dat zich sinds 1983 als niche speler heeft gespecialiseerd in wereldwijde klep/ afsluiter en bypass oplossingen voor met name rookgasreiniging en warmteterugwinning. Schone lucht, energiebesparing, warmte terugwinning en de toenemende klimaat eisen, zijn de basis van haar bestaansrecht en onbegrensde potentiële groei.

MBI KANDIDAAT

Gert Quint heeft via diverse eindverantwoordelijke functies uitgebreide ervaring opgedaan in verschillende technisch gedreven bedrijven in sectoren als de Chemie, Olie & Gas en de Procesindustrie. Gert besloot na deze carrière de stap naar het ondernemerschap te zetten via de overname van een bedrijf. Zijn kwaliteiten en succesvolle ervaring als manager zouden goed van pas kunnen komen bij een bedrijf dat naast opvolging tevens behoefte heeft aan verdere professionalisering en groei. Deze aanknopingspunten vond Gert tijdens de kennismaking met de eigenaar van Hoogenboom, Evert Voskuil.

Hoogenboom Valves was voor Gert het eerste bedrijf waar hij via BuyInside mee kennismaakte, direct na de start van zijn searchtraject. De klik met de eigenaar en de fit met (de potentie van) Hoogenboom, zorgden er dan ook direct voor dat gesprekken in een stroomversnelling kwamen en de zoektocht naar een bedrijf ter overname niet verder uitgebreid hoefde te worden.