Management buy-in Mitrex B.V.

Beschrijving

MITREX

Mitrex BV is een familiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring dat zich specialiseert in explosieveilige systemen. Mitrex BV opereert in een niche markt. Het is het enige bedrijf in de Benelux dat zich toelegt op het modificeren van machines volgens de Europese ATEX-normen. Hoofdactiviteit bestaat uit het ombouwen van interne transportmiddelen.

MANAGEMENT BUY-IN

BuyInside heeft mbi-kandidaat Marnix Prosman (43 jr) begeleid bij de gedeeltelijke overname (meerderheid) van Mitrex BV (www.mitrex.nl). Hiermee volgt Marnix de oud directeur/eigenaar Ben de Kruif op, die het bedrijf ooit als eenmansbedrijf in 1990 oprichtte en nu met pensioen gaat. Met deze overname is de continuïteit van Mitrex gewaarborgd en versterkt het bedrijf zich met een ervaren ondernemer, die Mitrex naar een verdere internationale groeifase zal leiden. David de Kruif, zoon van de oprichter en sinds 2008 werkzaam in het bedrijf, zal zich verder richten op de verkoopactiviteiten binnen het bedrijf en als rechterhand gaan fungeren van Marnix.

MBI-KANDIDAAT

Marnix is een ervaren ondernemer. De afgelopen bijna 20 jaar was hij actief in een familiebedrijf, een gespecialiseerde internationale houthandel. Als mede ondernemer heeft hij dit bedrijf de laatste jaren succesvol uitgebouwd. Nadat Marnix had besloten een nieuwe stap buiten het familiebedrijf te willen zetten en zijn aandelen had verkocht, meldde hij zich bij BuyInside.

BuyInside heeft Marnix vervolgens binnen 12 maanden begeleid bij zijn oriëntatie, de zoektocht naar prospects en de uiteindelijke advisering bij de overname van Mitrex.

ROL BUYINSIDE

·      Zoekproces

·      Eerste contact

·      Waardering

·      Onderhandelingen

·      Financiering

·      Finaliseren transactie