Management buy-in Serenco Nederland BV

Beschrijving

SORENCO B.V.

Serenco is een internationale gereedschap- en equipmentleverancier voor de industrie en met name de autobranche. Met klanten in 46 landen is het bedrijf over de gehele wereld actief. Serenco vertegenwoordigt enkele hoogwaardige merken, waarmee ze internationaal in diverse werkplaatsen en showrooms van autodealers en garages te vinden is. Bij Serenco zijn 12 medewerkers actief.

MANAGEMENT BUY-IN

Remco zelf had, voordat hij via BuyInside aanklopte bij Serenco, uitgebreide internationale ervaring opgedaan als managing director en sales director in o.a. de automotive sector. Die ervaring en daarmee kennis van deze markt zorgde er direct voor dat er vanaf dag 1 een hele sterke klik tussen verkoper en potentiele opvolger was. Serenco stond niet in de verkoop en is in overleg met Remco actief door BuyInside benaderd, waarna eerste gesprekken werden opgestart. Buyinside heeft als adviseur van Remco de verdere onderhandelingen en financiering begeleid.

Remco zal zich als nieuwe eigenaar de komende tijd gaan toeleggen op de verdere ontwikkeling van de onderneming. Inmiddels oud eigenaar Rob Serruijs zal voorlopig nog parttime beschikbaar zijn voor overdracht, productontwikkeling en als klankbord.

ROL BUYINSIDE

·      Zoekproces

·      Eerste contact

·      Waardering

·      Onderhandelingen

·      Financiering

Finaliseren transactie